Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τη νέα ηγεσία της Αναπτυξιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Development Finance Corporation - DFC) να ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης βάζει η DFC με δηλώσεις αξιωματούχων της.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, εκπρόσωπος του οργανισμού διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα παραμένει σταθερά αφοσιωμένη στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση στρατηγικών επενδύσεων. «Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω ευκαιρίες στην περιοχή, υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του DFC.

Από την πλευρά του, ο νέος επικεφαλής του DFC David Marchick διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην περιοχή των Βαλκανίων και του Αιγαίου μέσω του γραφείου που έχει ανοίξει στο Βελιγράδι. «Οι έμπειροι οικονομικοί μας αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον θα συνεχίσουν να εμβαθύνουν τη συνεργασία με τους αξιωματικούς της (αμερικανικής) πρεσβείας και τους συνεργάτες μας στην περιοχή για να εντοπίσουν πολλά υποσχόμενες νέες επενδυτικές ευκαιρίες στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο. Ο οργανισμός παραμένει αφοσιωμένος στην υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη αυτή την κρίσιμη περιοχή που αποτελεί προτεραιότητα».

Συμφωνία με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ηγεσία της DFC επικοινώνησε με γερουσιαστές που είναι μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και επιθυμούν να δουν την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στη περιοχή. Σε αυτές τις συζητήσεις τα ηγετικά στελέχη της Επενδυτικής Τράπεζας των ΗΠΑ διαβεβαίωσαν τους γερουσιαστές ότι το ενδιαφέρον της DFC παραμένει ισχυρό για την Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν περισσότερο τα επενδυτικά τους σχέδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ