Συνεργασία στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της βιώσιμης ανάπτυξης προμηνύουν οι επαφές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με σημαντικά Νορβηγικά επενδυτικά κεφάλαια.

Ειδικότερα σήμερα σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Μοναχολιάς με τους εκπροσώπους της Norwegian Investors παρουσία και εκπροσώπου της Νορβηγικής πρεσβείας, εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην “καθαρή” ενέργεια.

Η διαμεσολάβηση για την επίσκεψη των Νορβηγών, με σκοπό τη διευκόλυνση και τη χρηματοδότηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, έγινε από τoν επενδυτικό σύμβουλο, την εταιρεία Monogram A.S και με πρωτοβουλία της.

Όπως τόνισε ο Η. Μοναχολιάς στο σύγχρονο διεθνές ενεργειακό περιβάλλον και ιδιαιτέρως το Ευρωπαϊκό, υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την Ελλάδα προκειμένου να αντληθούν σημαντικά διεθνή κεφάλαια για ώριμα έργα βιώσιμης ανάπτυξης. Η προσπάθειά μας είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες να γίνει πρωταθλητής σε αυτόν τον τομέα.

Η αναπληρώτρια Επικεφαλής της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Elisabeth Lothe μίλησε για συνεργασία σε έργα που έχουν θετικές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και για την τεχνογνωσία της Νορβηγίας καθώς το ενεργειακό της μείγμα αποτελείται σχεδόν στο σύνολό του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κατ’ επέκταση η χώρα μας μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία. Όπως είπε “βλέπουμε σημαντική προοπτική στην Ελλάδα και προσβλέπουμε σε αυξημένες επαφές μεταξύ των χωρών μας σε αυτόν τον τομέα”. Η ίδια τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών για έργα βιώσιμης ανάπτυξης και σημείωσε ότι χαιρόμαστε να υποστηρίζουμε επενδυτικές προσπάθειες που έχουν θετικά αποτελέσματα στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Ο εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ της Monogram, Frank A.A. de Wit, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της υποστήριξης διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στον τομέα των ΑΠΕ. Όπως ανέφερε “αποτελεί τιμή για την εταιρεία μας να προτείνει συνεργασίες μεταξύ μίας δημοσίου χαρακτήρα, εταιρείας ενέργειας και Νορβηγών Επενδυτών. Πιστεύουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στην τοποθέτηση επενδύσεων και στην υλοποίηση νέων έργων”.