Την αξιοποίηση του Castello Bibelli, ενός ακινήτου σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας της Κέρκυρας σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της μεταβίβασης εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV), στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ ειέφερε τα εμπράγματα δικαιώματα του ακινήτου, στην εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Castello Bibelli Α.Ε.».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ.Άρης Ξενόφος και οι κ.κ. Σάμ Φάις, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και Χαράλαμπος Πανδής, Αντιπρόεδρος της Castello Bibelli AE υπέγραψαν σήμερα τη Σύμβαση Αγοροπωλησίας Μετοχών (SPA). Παράλληλα, επήλθε και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 1,550 εκατ. ευρώ από το συνολικό οικονομικό τίμημα των 4.111.505 ευρώ.

Εκτιμάται ότι το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων, θα ανέλθει σε 20 εκατ ευρώ. Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ) του Castello Bibelli προβλέπεται η υποχρέωση του επενδυττή να αποκαταστήσει το διατηρητέο κτήριο «Castello Bibelli» (Ζώνη Ι, 16.600 τ.μ.), που έχει χαρακτηρισθεί ως νεότερο μνημείο. Το κτήριο, που κατασκευάσυηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μπιμπέλλι, θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Στην έκταση περίπου 60.400 τμ του παραθεριστικού–τουριστικού χωριού (Ζωνη ΙΙ) θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες.