Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ, η ιταλικών πλέον συμφερόντων ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατέθεσε την μοναδική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), που κατέχει εξ ολοκλήρου το Ταμείο.

Ήταν γνωστό πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πλέον ανήκει κατά 100% στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane (FSI), θα έκανε πρόταση για να αποκτήσει την ΕΕΣΣΤΥ, όπως ονομάζεται η ξεχωριστή εταιρεία που δραστηριοποιείται στην συντήρηση και στην ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού με απώτερο σκοπό την επίτευξη ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας του σιδηροδρομικού συστήματος.

Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι υπεύθυνο για την αποκρατικοποίηση της συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο ενημέρωσε για την επίσημη κατάθεση προσφοράς για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ, που κατέχει το ίδιο το Ταμείο.

Επιπροσθέτως, ενημέρωσε πως η διαδικασία αξιολόγησης θα εκκινήσει άμεσα και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού.