Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας της Huawei αρχίζει να έχει ελλείψεις στους επεξεργαστές που χρησιμοποιεί στην παραγωγή smartphone, λόγω των σχετικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Associated Press, η εταιρεία θα αναγκαστεί να διακόψει την παραγωγή και των δικών της πιο εξελιγμένων τσιπ, με την εξέλιξη να είναι ένα σημάδι της αυξανόμενης ζημιάς που προκαλούν οι αμερικανικές πιέσεις στη Huawei.

Tags:

Ισχυρή είναι η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των τραπεζών το τελευταίο τρίμηνο, με τη μεσολάβηση του lockdown στην οικονομική δραστηριότητα και την κοινωνική αποστασιοποίηση για την αποτροπή της πανδημικής κρίσης.

Μετά τις εταιρίες πληροφορικής P&I και Prodyna η επίσης γερμανική TeamViewer απέκτησε το δικό της κέντρο έρευνας στα Ιωάννινα. H πρωτεύουσα της Ηπείρου εξελίσσεται σταθερά σε μια ελληνική Σίλικον Βάλεϊ.

Επτά ελληνικές εταιρείες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή στο Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (PAV 10), που θα φιλοξενηθεί στην 85η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία και θα φέρει τον τίτλο «Greece meets Germany».

Μπορεί οι ειδήσεις για τον κορωνοϊό να κυριαρχούν στην επικαιρότητα, αλλά η πορεία ανάπτυξης του 5G είναι προδιαγεγραμμένη, σύμφωνα με όλες τις μελέτες.

Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το α’ εξάμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία από την πανδημία του Covid-19.

Tην ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετείχαν οι περιφερειάρχες του Λιμενικού και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ανθεκτικότητα των λειτουργικών αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας απορρόφησε το σοκ της πανδημίας του κορωνοϊού κατά το Β’ τρίμηνο 2020, όπως αναφέρει η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωση δημοσιοποίησης των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ