Πρωτόγνωρες διαδικασίες, που πρέπει να προταθούν για...Όσκαρ! Αφορούν τις διαδικασίες που τείνει να...καθιερώσει μία ξένη εταιρεία, η Nomura, που ανέλαβε να διαχειριστεί το μέλλον της Forthnet και εδώ και δύο χρόνια έχει... καταφέρει το ακατόρθωτο: Να τους μπερδέψει όλους και τους πιστωτές και να ευτελίσει το θεσμό που άλλες εταιρείες του είδους της κοσμούν διεθνώς.

O οικονομικός έλεγχος (due diligence) που τρέχει η Nomura στη Forthnet ξεπερνάει τα δύο χρόνια, σχολιάζουν στελέχη της αγοράς και όχι μόνο, αναφερόμενα σε  δημοσιεύματα σχετικά με δηλώσεις και διαρροές για τη ακολουθούμενη διαδικασία. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η Vodafone επιδιώκει να τρενάρει περαιτέρω τη διαδικασία Nomura.

Ειδικότερα, στελέχη της αγοράς, σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί δηλώσεων και διαρροών σχετικά με  τη διαδικασία NOMURA, τόνιζαν:  

  • το due diligence της Vodafone στη Forthnet κρατάει από το…2014!
  • Mε το νέο οικονομικό έλεγχο που επιδιώκει η Vodafone ουσιαστικά προσπαθεί να τρενάρει περαιτέρω τη διαδικασία NOMURA … την ίδια στιγμή που η σύμπραξη Vodafone/Wind ζητάει από τις τράπεζες «κούρεμα» δανείων που ξεπερνάει το 75%!
  • Όπως γίνεται αντιληπτό η διαδικασία που τρέχει η Nomura με το νέο έτος ξεπερνάει τα 2 έτη, καθώς το Μετατρέψιμο Ομολογιακό εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2016 ….
  • Και φυσικά όσο περνάει ο καιρός τόσο θα μεγαλώνει και το ποσοστό του κουρέματος που θα ζητούν από τις τράπεζες, οι οποίες επέλεξαν να απορρίψουν στο παρελθόν άλλες σοβαρές προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι χωρίς κούρεμα, και να προχωρήσουν στην διαδικασία τηςNOMURA …