Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συνεισφέρει από την πρώτη στιγμή στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας COVID-19 και στέκεται αρωγός στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.

Συνεχίζει να στηρίζει τις δομές υγείας της Μαγνησίας προχωρώντας σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και καλύτερη διαχείριση της διασποράς του ιού.

Mε κεντρικό μέλημα τη στήριξη του έργου και του καθημερινού αγώνα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει 1000 τεμάχια ειδικών αντιδραστηρίων για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων του ιού COVID-19, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τις καθημερινές και εξελισσόμενες ανάγκες των δομών δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχωρά σε δωρεά 2 νέων και ειδικά διαμορφωμένων οικίσκων απομόνωσης στα Κέντρα Υγείας Βόλου και Αργαλαστής. Οι νέες μονάδες έχουν ως στόχο την υποδοχή και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών που πιθανόν νοσούν από κορονοϊό, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας και της ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας. 

Οι ουσιαστικές αυτές δράσεις με στόχο τη θωράκιση των δομών υγείας έρχονται να προστεθούν σε σειρά δωρεών ιατρικού εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού και εξοπλισμένων οικίσκων απομόνωσης στις δομές υγείας της Μαγνησίας το 2020.