Συζητήθηκε και απορρίφθηκε τελικώς από το δικαστήριο η αγωγή της Greenhill Investments συμφερόντων των εφοπλιστών Δ.Μπάκου-Ι.Καϋμενάκη, με την οποία ζητά να προσκομιστεί και να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία του μετόχου της Ελλάκτωρ, Λεωνίδα Μπόμπολα με την Reggeborgh Invest.

Ως γνωστόν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Reggeborgh Invest ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Ελλάκτωρ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του εισηγμένου ομίλου, ποσοστό που ανήκει στον κ. Λ. Μπόμπολα. Το δικαίωμα προαίρεσης μεταξύ των δύο πλευρών λήγει την προσεχή εβδομάδα και κατά την Greenhill αποτελεί "ουσιώδη παράμετρο" το περιεχόμενο του προσυμφώνου. Σύμφωνα δε με πηγές προσκείμενες στην Greenhill, θα επιμείνει με κάθε ένδικο μέσο προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα προσφύγει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σημειώνεται δε πως ο κ. Λ. Μπόμπολας –μετά την επικράτηση της Reggeborgh Invest- ασκεί πλέον διοικητικό ρόλο τόσο στη θυγατρική Ηλέκτωρ, όσο και στην Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Η τελευταία αγωγή που αφορά στην αποκάλυψη εγγράφου του προσυμφώνου μεταξύ Reggeborgh – Λ. Μπόμπολα προστίθεται ως επεισόδιο στην αντιπαράθεση που συντηρείται στον όμιλο, αφού έχει προηγηθεί αγωγή για ακύρωση του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά και αίτημα της Greenhill για έκτακτη γενική συνέλευση με βασικά θέματα και πάλι την ανάκληση της σημερινής διοίκησης και διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 10ετίας στον όμιλο Ελλάκτωρ. Υπενθυμίζεται ότι η Greenhill Investments Limited συμφερόντων των κ.κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου κατέχει ποσοστό 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου.

Από την πλευρά της η Ελλάκτωρ, έχει επισήμως απαντήσει ότι οι αγωγές της Greenhill "είναι απαράδεκτες και προδήλως τόσο νόμω όσο και ουσία αβάσιμες", ενώ προετοιμάζει τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων – μετά το αίτημα της πλευράς των εφοπλιστών- προσθέτοντας δε και το ζήτημα κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας.

Πηγή: Capital.gr, της Πέννυς Κούτρα