H IWG ανακοίνωσε θεαματική έναρξη για το 2021, καθώς το δίκτυο χρηστών της αυξήθηκε κατά μισό εκατομμύριο, ενώ ταυτόχρονα υπέγραψε τη μεγαλύτερη συμφωνία που πέτυχε ποτέ με την εταιρεία ΝΤΤ, Nippon Telegraph and Telephone Corporation.

Η συμφωνία θα παρέχει στους 300.000 υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στις εταιρείες και το παγκόσμιο δίκτυο που αποτελούν το χαρτοφυλάκιο της ΝΤΤ, πρόσβαση σε περισσότερους από 3.300 χώρους εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Ο δραματικός αντίκτυπος της πανδημίας επιτάχυνε τις εξελίξεις στον σύγχρονο τρόπο εργασίας, και απ’ ό,τι φαίνεται ως τώρα ο υβριδικός τρόπος εργασίας για εταιρείες και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα. Η συμφωνία με την ΝΤΤ ακολουθεί κατά πόδας την προηγούμενη μεγάλη δουλειά που έκλεισε η IWG με τον οργανισμό οικονομικών υπηρεσιών Standard Chartered για 95.000 εργαζόμενους, καθώς και τις διεθνείς συνεργασίες που έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με πολλές μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτές οι καινοτόμες συμφωνίες ενδυναμώνουν την ηγετική θέση της IWG στη βιομηχανία των ευέλικτων χώρων απασχόλησης, όπου οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν τους εργαζόμενους από όλους τους τομείς με κάθε είδους λύσεις στον υβριδικό τρόπο εργασίας.

Ο Mark Dixon, Ιδρυτής και CEO της IWG δήλωσε σχετικά: «Η ρηξικέλευθη συμφωνία με την ΝΤΤ προσφέρει στο παγκόσμιο εργατικό της δυναμικό την επιλογή και την ευελιξία στον τρόπο εργασίας και ενισχύει την άποψη ότι η παραδοσιακή εργασία από το γραφείο όχι μόνο έχει αλλάξει, αλλά και δεν θα επιστρέψει ποτέ στην προ κορωνοϊού κατάσταση. Ένα από τα μακρόχρονα κληροδοτήματα που θα επιφέρει η πανδημία θα είναι η δυνατότητα να δουλεύει κανείς με διαφορετικούς τρόπους, σε διαφορετικούς χώρους, ενώ περισσότερες επιχειρήσεις θα έχουν διαμοιράσει το εργατικό τους δυναμικό, δίνοντας στις ομάδες τους τη δυνατότητα να δουλεύουν πιο κοντά στον τόπο κατοικία τους». Ο λόγος της ταχύτατης υιοθέτησης της υβριδικής εργασίας δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτός: «Οι έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένως ότι ο υβριδικός τρόπος εργασίας είναι πολύ δημοφιλής στους εργαζόμενους, που προτιμούν να δουλεύουν τόσο από το σπίτι όσο και από ένα γραφείο κοντά στην οικία τους καθώς και περιστασιακά από την έδρα της εταιρείας τους», συμπλήρωσε.

«Οι εργαζόμενοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι σπαταλούσαν μία ή δύο ώρες ημερησίως για να πάνε σε ένα γραφείο όπου δεν είναι απαραίτητο να είναι παρόντες. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι ένα υβριδικό μοντέλο θα δημιουργήσει πιο χαρούμενους και ικανοποιημένους εργαζόμενους αλλά και τους αφαιρεί ένα σημαντικό λειτουργικό έξοδο. Μία έρευνα της ΕΥ αποδεικνύει ότι οι εταιρείες μπορούν να γλιτώσουν περίπου 11.000 δολάρια για κάθε εργαζόμενο που δουλεύει με υβριδικό τρόπο», καταλήγει ο Dixon.

Ενώ ο Mark Laneve, CEO NTT Global Sourcing, είπε: «Η συνεργασία με την IWG θα παρέχει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν μια πολύ καλή μέρα στη δουλειά τους. Τα οφέλη αυτών των λύσεων θα επεκταθεί πέρα από την εμπειρία των εργαζομένων, καθώς θα έχει θετικό αντίκτυπο στο ατομικό και συλλογικό αποτύπωμα άνθρακα επιτρέποντας στον κόσμο να δουλεύει πιο κοντά στο σπίτι τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της International Workplace Group, κ. Χρήστος Μισαηλίδης δήλωσε:  Η πανδημία έχει προκαλέσει ριζική αλλαγή στον τομέα του χώρου γραφείων, καθώς οι εργοδότες επιλέγουν μικρότερες μισθώσεις και νέους τρόπους εργασίας. Οι επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, αναγκάζονται να δημιουργήσουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, που θα περιλαμβάνει εργασία από το σπίτι και ένα μείγμα παραδοσιακών γραφειακών χώρων με εκτενέστερη χρήση των ευέλικτων χώρων εργασίας. Αυτό το μοντέλο βλέπουμε ότι αναπτύσσεται ταχύτατα, με την IWG να είναι κύριος αρωγός παγκοσμίως. Οι πρόσφατες μεγάλες συμφωνίες μας όπως αυτή της Stantard Chartered αλλά και αυτή της Nippon, ήρθαν για να επαληθεύσουν τα δεδομένα αυτά και να αποδείξουν πως η ευελιξία στον χώρο εργασίας είναι μονόδρομος. Καλωσορίζουμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους και είμαστε έτοιμοι για ακόμα μεγαλύτερες συμφωνίες στο εγγύς μέλλον.