H Intracom Telecom ανέλαβε ένα νέο έργο cyber security για την WIND Ελλάς, με το οποίο ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας θα ενισχύσει το συνολικό αποτύπωμα ασφαλείας του.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 12 μηνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λύση της Intracom Telecom επιλέχθηκε ως η καταλληλότερη, στα πλαίσια ανοιχτού διαγωνισμού που διεξήγαγε η WIND Ελλάς, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν περιμετρική ασφάλεια και όχι μόνον. Στόχος του έργου είναι η αποτελεσματική διαχείριση, με αυξημένα επίπεδα ασφάλειας, του συνεχώς αυξανόμενου LTE mobile traffic, η επιτυχής μετάβαση στην τεχνολογία VoLTE & 5G και η κάλυψη της ανάγκης για αυξημένη ασφάλεια στην περίμετρο και την υποδομή Data Center NFV.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα γίνει εγκατάσταση και παραμετροποίηση προϊόντων περιμετρικής ασφάλειας στις υποδομές πληροφορικής της WIND στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα θα διατεθεί πλατφόρμα κεντρικής διαχείρισης και ελέγχου για το σύνολο των συστημάτων.

Η νέα cyber security λύση της Intracom Telecom θα συνεισφέρει καταλυτικά και με ασφάλεια στον ψηφιακό μετασχηματισμό της WIND Ελλάς. Η λύση βασίζεται σε προϊόντα της Fortinet, με την οποία η Intracom Telecom διατηρεί το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας, και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του παρόχου, με γνώμονα τη διασφάλιση του απορρήτου και την προστασία των υποδομών πληροφορικής.

Ο Πανταζής Χούλης, διευθυντής μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα υπηρεσιών της Intracom Telecom, σχολίασε: «Μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως που για άλλη μια φορά η WIND εμπιστεύεται τόσο τις λύσεις της Intracom Telecom όσο και την τεχνογνωσία της στον τομέα του cyber security, για τη συνολική προστασία του δικτύου της. Στόχος μας παραμένει να υποστηρίζουμε την WIND, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της με ασφάλεια».

«Κύριο μέλημά μας είναι να συνάπτουμε συνεργασίες με τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς ώστε να προσφέρουμε με τη σειρά μας τις καλύτερες υπηρεσίες επικοινωνίας στους συνδρομητές μας.

Η κυβερνοασφάλεια είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας και με τις λύσεις της Intracom Telecom διασφαλίζουμε με τον καλύτερο τρόπο την προστασία των υποδομών μας», αναφέρει σχετικά ο Γιάννης Γαβαλάς, διευθυντής προμηθειών της WIND Ελλάς.