Οι πρωτοφανείς και εκτεταμένες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο, αφήνοντας πίσω τους τεράστιες και ανυπολόγιστες καταστροφές, οδήγησαν τη LEROY MERLIN να προβεί σε μια σειρά από δράσεις, προκειμένου  όχι μόνο να υποστηρίξει με ό,τι μέσα διαθέτει την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών, αλλά να εστιάσει και στην επόμενη ημέρα, συμβάλλοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων καταστροφών.

Έτσι, η LEROY MERLIN σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές των περιοχών που επλήγησαν,  μετά από πλήρη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά από πρωτοβουλίες και δωρεές με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων περιοχών.

Συγκεκριμένα η LEROY MERLIN επιλέγει να βοηθήσει τις κοινότητες που έχουν ανάγκη και τους ανθρώπους τους με την άμεση βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές, προχώρησε στις εξής ενέργειες:

-Δωρεές προϊόντων στους Δήμους που έχουν ανάγκη με την παροχή προϊόντων επισκευών (αλυσοπρίονα, εργαλεία, βαφές, πλαστικές σακούλες κλπ).

-Εθελοντική εργασία της ομάδας της LEROY MERLIN και δωρεά προϊόντων σε Δήμους για το βάψιμο σχολείων.

-Εκπτώσεις 15% για την επισκευή των σπιτιών των συμπολιτών μας στην Αττική που επηρεάστηκαν από τις φωτιές. Η έκπτωση εφαρμόζεται ακόμα και στα προϊόντα που βρίσκονται ήδη σε προσφορά και θα ισχύει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.*

Επιπλέον, η  LEROY MERLIN έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στην επόμενη ημέρα προχωρά και σε σειρά από πρόσθετες δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, βάζοντας έτσι το δικό της θεμέλιο για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών.

-Συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που αναλαμβάνουν δράσεις καθαρισμού για την υποστήριξη αντιπλημμυρικών έργων, με την παροχή χρήσιμων υλικών που θα διευκολύνουν το έργο τους.

-Εθελοντική συμμετοχή της ομάδας της LEROY MERLIN με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «The Extra Mile» και το κίνημα της «Save Your Hood» όπου δούλεψαν μαζί σε έργα καθαρισμού τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην αντιπλημμυρική οχύρωση των περιοχών δράσης.

Όμως οι δράσεις της LEROY MERLIN δε θα σταματήσουν εδώ. Η εταιρεία δεσμεύεται στη δωρεά χρηματικού ποσού και υλικού εξοπλισμού, ως ελάχιστη αναγνώριση στον κρατικό μηχανισμό και στην πολιτεία, σε οποιαδήποτε ανάγκη χορηγίας μπορεί να προκύψει το επόμενο διάστημα για την κάλυψη αυτού του σκοπού.

Η Brand Communication Business Leader της LEROY MERLIN, Άσπα Νικολοπούλου δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς η ομάδα της LEROY MERLIN από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα στις περιοχές που επλήγησαν με όλες μας τις δυνάμεις, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και κάνοντας πλήρη καταγραφή των αναγκών τους. Μέσα από κάθε μας δράση προσπαθούμε να έχουμε στο κέντρο τους συμπολίτες μας και την κοινωνία και να είμαστε δίπλα τους με τον πιο πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια ανοικοδόμησης και επισκευής των περιοχών που τραυματίστηκαν».

*Η έκπτωση θα ισχύει για αγορές έως 31/12 και θα είναι 15% στο σύνολο της απόδειξης / παραγγελίας (ακόμα και on top Προσφορών) με την επίδειξη του επίσημου εγγράφου από το ΥΠΕΧΩΔΕ.