Δεσμευμένη στην Ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η Energean τιμά και φέτος την 3η Δεκεμβρίου, την Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, έχοντας αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στην Ελλάδα, η Energean προχώρησε σε δωρεά στο MDA Ελλάς (Muscular Dystrophy Association of Greece), το σωματείο φροντίδας των συνανθρώπων μας με νευρομυικές παθήσεις. H δωρεά προορίζεται να καλύψει ανάγκες της Μονάδας Νευρομυικών Παθήσεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, το οποίο καλύπτει συνολικά την Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να φιλοξενήσει 350 πάσχοντες από νευρομυικές παθήσεις στη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα της Energean στον πρόσφατο 38ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας έτρεξε τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων μαζί με την ομάδα της MDA Ελλάς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια του Α.Ο. Καβάλα και ενόψει της συμμετοχής του στον προκριματικό γύρο του Eurocup που θα διεξαχθεί στο Ρέτζιο Καλάμπρια της Ιταλίας τον Απρίλιο, η Energean ανέλαβε να καλύψει τον ετήσιο προϋπολογισμό του Τμήματος για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

-Στο Ισραήλ, η Energean υποστήριξε για 3η συνεχόμενη χρονιά τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Etgarim, η οποία βοηθά την ένταξη ατόμων με αναπηρία μέσα από τον αθλητισμό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, εργαζόμενοι της Energean συμμετείχαν στον «Ανοιξιάτικο Δρόμο» (Spring Run) των 5 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε η Etgarim.

Επιπλέον η εταιρεία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Παραολυμπιακή Επιτροπή του Ισραήλ, για 3η συνεχόμενη χρονιά ήταν χορηγός των κολυμβητών Ami Dadaon,  Mark Malyar και Yulia Gordiychuk , οι οποίοι αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες στους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Ακόμη, σε συνεργασία με την Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ δημιούργησε ή ενίσχυσε τις απαραίτητες υποδομές σε χώρους επισκέψεων προκειμένου αυτοί να είναι προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρία.

-Στην Αίγυπτο, η Energean, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Al Orman, προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού όπως αμαξίδια, προσθετικά μέλη και συστήματα υποβοήθησης ακοής σε άτομα με αναπηρίες που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια στην περιοχή Meadia, η οποία βρίσκεται πλησίον των θαλάσσιων κοιτασμάτων του Abu Qir από τα οποία η εταιρεία έχει σημαντική παραγωγή φυσικού αερίου.

-Στην Ιταλία, η Energean κάνει πράξη την καταπολέμηση κάθε αποκλεισμού, καθώς απασχολεί συνολικά επτά συναδέλφους με αναπηρία. Επιπλέον, η εταιρεία ενισχύει σταθερά τις υποδομές ασφαλούς πρόσβασης και στις θαλάσσιες εξέδρες και στις μονάδες της.

-Τέλος, στο Μαυροβούνιο και στο πλαίσιο της διεθνώς εορταζόμενης White Cane Safety Day (Ημέρα Ασφαλείας για το Λευκό Μπαστούνι), η Energean προχώρησε σε δωρεά εξοπλισμού απαραίτητου για την εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών προς τον Οργανισμό Τυφλών του Μπαρ και του Ούλτσιν, δύο πόλεων στην θαλάσσια περιοχή των οποίων η εταιρεία έχει ερευνητική δραστηριότητα.

Η Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθειά μας για έναν κόσμο χωρίς οποιονδήποτε κοινωνικό αποκλεισμό και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε πλέον τις πρωτοβουλίες μας και σε άλλες χώρες της Μεσογείου στις οποίες η Energean είναι παρούσα σε επιχειρηματικό επίπεδο. Οι δράσεις μας είναι ενταγμένες στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη και, ειδικότερα, στον Στόχο 10 για τη Μείωση Ανισοτήτων και στον Στόχο 17 για τη Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων.

Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη όσο περισσότερο γίνεται για τους αποκλεισμούς που συναντούν κάθε μέρα τα άτομα με αναπηρίες. Θέλουμε επίσης να φέρνουμε σε άμεση επαφή τους εργαζόμενούς μας με συνανθρώπους μας με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, ώστε όλοι μας να αποκτούμε μια σαφή ιδέα για τα θέματα που αντιμετωπίζουν και να δεσμευόμαστε ο καθένας και συνολικά ως οργανισμός στην προσπάθεια επίλυσής τους.

Ελπίζουμε η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα να μας επιτρέψει σύντομα να διοργανώσουμε και πάλι δράσεις όπου θα έχουμε συμμέτοχους τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας στις πόλεις που δραστηριοποιούμαστε. Αυτό είναι το Ήθος της Energean, έτσι αντιλαμβανόμαστε τον Κόσμο μας και την Ευθύνη μας να τον παραδώσουμε καλύτερο σε αυτούς που ακολουθούν».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, από τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους που αριθμεί σήμερα ο πληθυσμός της Γης, περίπου το 15% παρουσιάζει κάποια αναπηρία.