Συρρίκνωση ζημιών εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η Ryanair, καθώς τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με την αεροπορική να αναμένει να επιστρέψει στην κερδοφορία το έτος χρήσης 2023.

Ειδικότερα, η Ryanair ανέφερε ότι για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, οι ζημιές ανήλθαν στα 240,8 εκατ. ευρώ (250,7 εκατ. δολάρια) σε σύγκριση με την ζημιές 1,01 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Η εκτίμηση των αναλυτών, σε δημοσκόπηση της FactSet σε 11 αναλυτές, ήταν για ζημιές 356,5 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ, έναντι 1,64 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τις εκτιμήσεις να αναμένουν 4,9 δισ. ευρώ.

Ο συντελεστής φορτίου - ένα μέγεθος για το πόσο γεμάτο είναι ένα αεροπλάνο - ήταν στο 82%, σε σύγκριση με το 71% πέρυσι.

Η αεροπορική σημείωσε ότι παρόλο που υπάρχει περιορισμένη ζήτηση και είναι αισιόδοξη ότι οι ναύλοι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι υψηλότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο του 2019, δεν είναι σε θέση να κάνει εκτιμήσεις για τα ετήσια κέρδη, εξαιτίας του κινδύνου που απορρέει από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.