Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών, η Bayer αναδεικνύει την σημασία της κλινικής έρευνας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με εταιρική ανακοίνωση, με γνώμονα πάντα το όφελος του ασθενούς, η Bayer Ελλάς επενδύει στην κλινική έρευνα και διεξάγει κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό μελετών που αποτελούν μέρος του συνεχούς ερευνητικού έργου της στους τομείς της Καρδιολογίας, Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Οφθαλμολογίας και Γυναικολογίας. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία διασφαλίζει την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

Μόνο το 2021, η Bayer Ελλάς, επενδύοντας 2 εκ. ευρώ, πραγματοποίησε 12 διεθνείς παρεμβατικές κλινικές μελέτες δίνοντας πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα σε πάνω από 350 ασθενείς. Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που προάγουν και αναπτύσσουν την κλινική έρευνα γενικότερα συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην Ελληνική οικονομία.

Η Bayer Ελλάς έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία - ορόσημο Healthcare Accelerator στο πλαίσιο του οποίου οι τρεις πυλώνες της ιατρικής εκπαίδευσης, της κλινικής πρακτικής και της κλινικής έρευνας, μέσα από σειρά δράσεων και προγραμμάτων που διενεργούνται ή υποστηρίζονται από την εταιρεία, ενδυναμώνονται, αλληλοεπιδρούν και μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, για την κλινική έρευνα, το Healthcare Accelerator υποστηρίζει τη συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και υγειονομικού προσωπικού που ασχολούνται με την κλινική έρευνα αλλά και την ενημέρωση των ασθενών σχετικά με τη σημασία και την εφαρμογή της. Ταυτόχρονα, στοχεύει στη βελτίωση της κλινική έρευνας μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και την προαγωγή του πλαισίου στο οποίο εφαρμόζεται.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Δοκιμών η Bayer Ελλάς πραγματοποίησε με επιτυχία στις 12 και 18 Μαΐου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Κλινική Έρευνα ως προοπτική καριέρας στις Βιοεπιστήμες» σε φοιτητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Κρήτης. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με την Κλινική Έρευνα στη χώρα μας και διεθνώς, καθώς και για τη δυνατότητα και την προοπτική της ως επιλογή καριέρας.

Η Bayer, ως εταιρεία που επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, με κύριους άξονες εξειδίκευσης την υγεία και τη γεωργία, αναπτύσσει νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε καινοτόμα προϊόντα με στόχο τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, και έχουν οδηγήσει στη δημιουργία των πιο αποτελεσματικών και αναγνωρίσιμων φαρμάκων για την καρδιολογία, ογκολογία, αιματολογία, νεφρολογία, οφθαλμολογία, και γυναικολογία. Ακόμη, τα καινοτόμα φάρμακα της Bayer, που προέκυψαν από τη διεξαγωγή σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών, για τις οποίες ο αριθμός των αποτελεσματικών θεραπειών είναι περιορισμένος ή δεν υπάρχει επαρκής θεραπευτική αντιμετώπιση.