Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Η επιμόρφωση και η βελτίωση της εξειδίκευσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επαγγελματική ανάπτυξη κάθε οργανισμού, ακόμα και σε περιόδους ταχύτατων εξελίξεων, όπως αυτή που διανύουμε. Για τη Eurolife FFH, τα δίκτυα συνεργατών της είναι μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις της, γι' αυτό φροντίζει να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, να ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους και να υποστηρίζει την ανάπτυξή τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Groupama Ασφαλιστική δεσμεύεται διαχρονικά να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των άμεσων συνεργατών της. Η Mondial Assistance, η εταιρεία που προσφέρει Οδική Βοήθεια και Φροντίδα Ατυχήματος στους ασφαλισμένους της Groupama Ασφαλιστικής, ανεβάζει τον πήχη στην εξυπηρέτησή τους, με την υπηρεσία  Sms Vehicle Tracking.

Χρονιά ανακατατάξεων θα αποτελέσει το 2021 για τον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος υπό την πίεση που δημιουργούν οι διεθνείς συγκυρίες και το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων, βρίσκεται στο επίκεντρο εξελίξεων.

Η Generali ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά με την απόκτηση της AXA Ελλάδος καθώς και την επέκταση της συμφωνίας bancassurance με την Alpha Bank μέχρι το 2040

Χρονιά πολλών και ιδιαίτερα σημαντικών αλλαγών για τον ασφαλιστικό κλάδο αναμένεται να είναι το 2021, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Το 2020 αποτέλεσε μία χρονιά γεμάτη ανατροπές και δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας, με την πανδημική κρίση, την εξέλιξη της κλιματικής κρίσης και την έξαρση των κινδύνων του κυβερνοχώρου να απεικονίζουν ξεκάθαρα τη συνεχώς αυξανόμενη συνδεσιμότητα και αλληλεπίδραση των κινδύνων. Κλιματική κρίση, πανδημίες και κυβερνοεπιθέσεις κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα των κινδύνων που καλείται να διαχειριστεί το σύνολο του πλανήτη, όπως επιβεβαιώνουν διεθνείς αναφορές, αλλά και το AXA Future Risks Report που πρόσφατα δημοσίευσε ο Όμιλος AXA1

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα, η Groupama Ασφαλιστική θα βρίσκεται στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS για να ενισχύσει το έργο τους, διαθέτοντας οικονομική ενίσχυση για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Υψηλή κερδοφορία επιδεικνύει η Εθνική Ασφαλιστική με τα κέρδη προ φόρων το 9μηνο του 2020 να ανέρχονται σε €53,7 εκ., αυξημένα κατά 15,2% σε σχέση με το 9μηνο του 2019 (€46,6 εκ.).

Περίπου 230 εκατ. ευρώ κοστίζει, ετησίως, στην ασφαλιστική αγορά και κατά συνέπεια, στην ίδια την κοινωνία, η ασφαλιστική απάτη. Τα χρήματα αυτά προκύπτουν συνυπολογίζοντας την οργανωμένη απάτη (Hard Fraud), την μη οργανωμένη απάτη (Soft Fraud) αλλά και τα φαινόμενα άσκοπης σπατάλης που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ευκαιριακή απάτη (Opportunistic Fraud).

Έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Κυκλώνας Ιανός: βροχοπτώσεις - πλημμύρες - ανεμοστρόβιλος) που επικράτησαν στην Ελλάδα την περίοδο 18 - 19 Σεπτεμβρίου 2020, ανεβάζει τις εκτιμήσεις για το ποσό απαίτησης για τις ζημιές αυτές συνολικά σε € 30,9 εκατ. ευρώ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ