Ένα μοναδικό για την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα επίτευγμα ολοκληρώνεται φέτος στην INTERAMERICAN.

Ο πρωτοποριακός Μετασχηματισμός στην οργανωτική δομή του οργανισμού και η μετάβαση σε ένα δυναμικό μοντέλο λειτουργίας με λιγότερη ιεραρχία και περισσότερη ομαδικότητα είναι γεγονός και έχει τεθεί, πλέον, σε λειτουργική εφαρμογή. Το μοντέλο αυτό, βασίζεται ταυτόχρονα σε πρακτικές που εξυπηρετούν τον νέο, ευέλικτο τρόπο εργασίας, βασισμένες στην ψηφιακή τεχνολογία και την αναθεώρηση του παραδοσιακού χώρου εργασίας.

Τα τελευταία βήματα αυτής της πολυδιάστατης αλλαγής, που ξεκίνησε από το 2019 και κορυφώθηκε κατά το 2020 σε φάσεις, σχηματοποιούν πλήρως τη νέα INTERAMERICAN μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Η κίνηση αυτή, που απαίτησε την εστίαση της συνολικής προσπάθειας Διοίκησης και εργαζομένων, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι συνέτρεξε με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο Οργανισμός διατήρησε πέρυσι και συνεχίζει φέτος τον σταθερό βηματισμό του στις επιχειρησιακές δραστηριότητες και στην άψογη υποστήριξη των πελατών του, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των μεγάλων αλλαγών.

«Σε μια ιδιαίτερη εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητες, περιορισμούς, διαχείριση ειδικών κινδύνων, η Εταιρεία όχι μόνο προστάτεψε την υγεία των ανθρώπων της με την ευέλικτη εργασία και την αυστηρή -καθολική σχεδόν- εργασία εξ αποστάσεως, αλλά ταυτόχρονα στάθηκε όσο ποτέ άλλοτε κοντά στους ασφαλισμένους της» επισημαίνει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN.

Ο επικεφαλής της Εταιρείας υπογραμμίζει σε εσωτερική ανακοίνωση τη συναίνεση, συνοχή, υποδειγματική συνεργασία και συμβολή της εταιρικής κοινωνίας των εργαζομένων σε αυτό το διπλό επίτευγμα Μετασχηματισμού και καλών οικονομικών αποτελεσμάτων. Οι δομικές αλλαγές δεν έχουν ανάλογο προηγούμενο στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα για επιχείρηση τόσο μεγάλη, με περισσότερους από 1.000 εργαζομένους.

«Έχουμε βάλει με αποφασιστικότητα και αναπτυγμένο σχέδιο τις βάσεις για ένα δυναμικό, βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, που θα οδηγήσει την INTERAMERICAN πρωταγωνιστικά για την ασφαλιστική αγορά στο βάθος του χρόνου. Ταυτόχρονα, πέρυσι βελτιώσαμε τα οικονομικά αποτελέσματα μας μεγαλώνοντας την Εταιρεία, παρά την ενέργεια που δώσαμε για τη μεγάλη τομή στην οργάνωση και δομή. Και αυτά έγιναν σε συνθήκες πολύ δύσκολες, λόγω της πρωτοφανούς συγκυρίας της πανδημίας και της πολλαπλής κρίσης. Αυτή η επιτυχία οφείλεται, πρωτίστως, στο ανθρώπινο δυναμικό και πρέπει να πάρει τώρα μια μεγάλη ανάσα, ώστε να αποφορτιστεί και να ανανεώσει τις δυνάμεις του» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της INTERAMERICAN ανακοίνωσε στους εργαζομένους της την απόφαση να δοθεί σε όλους έκτακτη, επιπλέον των ημερών αργίας, άδεια αναγνώρισης και επιβράβευσης για συνεχόμενη απουσία μιας εβδομάδας, με επιλογή χρήσης της άδειας κατά το δεκαπενθήμερο του Πάσχα.