Νέα δεδομένα δημιουργεί η INTERAMERICAN στον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων Υγείας με δυναμικές, καινοτόμες προτάσεις και λύσεις για τους ασφαλισμένους. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει περίπου 1.000 εταιρικούς πελάτες από όλο το φάσμα του επιχειρείν και η διατήρηση  των πελατών είναι υψηλή, βασιζόμενη σε σχέση σταθερής εμπιστοσύνης.

Η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις επιχειρήσεις που την εμπιστεύονται είναι ο σκοπός της INTERAMERICAN και στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει παρουσιάσει από το 2020 τα νέα ομαδικά προγράμματα Ζωής και Υγείας Managed Care Plan (MCP). Τα προγράμματα μέχρι σήμερα έχουν καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων, καθώς και των συνεργατών από τα δίκτυα διανομής. Με τα Managed Care Plan, η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένη διαχείριση της Υγείας του εργαζομένου, με βασικό πυλώνα τις ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών Υγείας που διαθέτει, συνδυαστικά με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και με δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Χαρακτηριστικό των MCP είναι η μείωση του κόστους της ασφάλισης και η βιωσιμότητά τους, ενώ παράλληλα διατηρείται υψηλό το επίπεδο παροχών και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί τακτικά η INTERAMERICAN, η ικανοποίηση των ασφαλισμένων από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι αρκετά πάνω από τα διεθνή standards, ενώ ο ειδικός δείκτης ποιοτικού ελέγχου Net Promoters Score – NPS (κυρίως πρόθεση σύστασης της εταιρείας σε τρίτους) ανέρχεται στο 49,7 για τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις.

Σε αυτή τη βάση, η INTERAMERICAN σήμερα λανσάρει μια ενισχυμένη πρόταση, το νέο Managed Care Plan PLUS. Το νέο πρόγραμμα έχει ακριβώς τα ίδια πλεονεκτήματα με το MCP σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος, διευρύνοντας τον κατάλογο των συνεργαζομένων νοσοκομείων στην Αττική, ενώ παράλληλα για τους ασφαλισμένους περιλαμβάνει την  πλήρη κάλυψη στην Αθηναϊκή Mediclinic .

Επιπροσθέτως, σε όλα της τα ασφαλιστήρια:

  • Παρέχεται εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους, με όλες τις δυνατές επιλογές αποστολής δικαιολογητικών εκ μέρους τους προς την εταιρεία (αποστολή σε ατομικούς φακέλους, με email από τον συνεργάτη διαμεσολαβητή αλλά και από τον ίδιο τον ασφαλισμένο). Έχει, δηλαδή, κάθε ασφαλισμένος την ευχέρεια να επιλέξει τον τρόπο που τον εξυπηρετεί για την αποστολή των δικαιολογητικών, με απλοποίηση διαδικασιών.
  • Εισάγεται η υπηρεσία δεύτερης γνώμης ιατρού από τους BEST DOCTORS, ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 53.000 κορυφαίους και απόλυτα εξειδικευμένους γιατρούς, σε 430 ειδικότητες και υποκατηγορίες. Με την υπηρεσία αυτή κάθε ασφαλισμένος, με ένα τηλεφώνημα στη «Γραμμή Υγείας 1010», μπορεί να ζητήσει δεύτερη γνώμη από τους καλύτερους ιατρούς στον κόσμο, σε σχέση με τη διάγνωση που του έχει δοθεί ή τη θεραπεία που του έχει συστηθεί να ακολουθήσει.

Από την ομαδική στην ατομική ασφάλιση με προνόμια

Προκειμένου οι ασφαλισμένοι να έχουν πλήρη κάλυψη όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον, η INTERAMERICAN διαθέτει ένα νέο προϊόν ατομικής ασφάλισης. Είναι αξιοσημείωτο ότι το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο σύστημα bewell και απευθύνεται στους ασφαλισμένους με ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο Υγείας όχι μόνον της INTERAMERICAN, αλλά και οποιασδήποτε άλλης ασφαλιστικής εταιρείας. Το νέο ατομικό πρόγραμμα υγείας bewell σχεδιάστηκε ειδικά για ασφαλισμένους με ομαδικά συμβόλαια και δημιουργήθηκε για την ενίσχυση της κάλυψης σε ατομικό επίπεδο, παρέχοντας υψηλό εύρος νοσοκομειακής περίθαλψης που ανέρχεται μέχρι 1.000.000 ευρώ.

Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποσόν συμμετοχής, το οποίο να καλύπτει το ομαδικό του συμβόλαιο και να συνεχίσει την ασφάλισή του οποτεδήποτε αποχωρήσει από το ομαδικό, σε οποιοδήποτε συνδυασμό του συστήματος bewell, χωρίς επανέλεγχο της υγείας - δηλαδή, διατηρώντας την ασφαλισιμότητα. Το νέο ατομικό bewell παρέχει στον ασφαλισμένο πλήρη ευελιξία με πολλές επιλογές σύνθεσης καλύψεων. Το δικαίωμα μετατροπής της ασφάλισης από το ομαδικό στο ατομικό ασφαλιστήριο, μπορεί να το ενεργοποιήσει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά την αποχώρησή του από το ομαδικό συμβόλαιο και χωρίς περιορισμό παραμονής στο ατομικό. Το νέο ατομικό bewell περιλαμβάνει επιπλέον  Άμεση Ιατρική Βοήθεια, κάλυψη check-up, ενώ ισχύει και για τα εξαρτώμενα μέλη με οικογενειακές εκπτώσεις. Ακόμη, συνδυάζεται με οποιοδήποτε άλλο υπάρχον πρόγραμμα του bewell στο ίδιο συμβόλαιο, τόσο κατά τη διάρκεια ισχύος του ομαδικού συμβολαίου όσο και μετά την αποχώρηση του ασφαλισμένου από αυτό.

Με τα νέα προγράμματα Managed Care Plan PLUS και ατομικό bewell για ασφαλισμένους με ομαδικό συμβόλαιο, καθώς και με τις ιδιόκτητες υποδομές της, η INTERAMERICAN δημιουργεί μια μεγάλη ομπρέλα ασφαλιστικής κάλυψης της Υγείας, εδραιώνοντας την ηγετική θέση της στον κλάδο.