Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Πωλήσεις 228,4 εκατ. ευρώ παρουσίασε η  Cenergy Holdings το πρώτο τρίμηνο του 2021, αυξημένες κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, οπότε και διαμορφώθηκαν στα 219,5 εκατ. ευρώ.

Σε 371 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ το πρώτο τρίμηνο του 2021, μειωμένος κατά 3,6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2020 λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού δολαρίου και των νομισμάτων που συνδέονται με αυτό, ενώ κατά τα άλλα οι τάσεις των αγορών παρέμειναν αυξητικές. Σε τοπικά νομίσματα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,2%.

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 50,5% και άλμα των EBITDA κατά 278% ανακοίνωσε ο όμιλος της Πλαστικά Θράκης για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2021. Παράλληλα, τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 24,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 598% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Separation Technologies (ST), θυγατρική του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στις ΗΠΑ, εισήγαγε μια καινοτόμο διαδικασία ανακύκλωσης ιπτάμενης τέφρας από περιοχές απόθεσής της. H ανακυκλωμένη ιπτάμενη τέφρα αξιοποιείται για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων του Τιτάνα και των πελατών της ST.

«Με την πολιτική που έχουμε ήδη ασκήσει, έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον για να έρθουν οι φαρμακοβιομηχανίες να επενδύσουν» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σήμερα, στην ενότητα «Pharmaceutical Innovation: The future-proof investment» στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η εταιρεία Pyramis αγόρασε μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος και το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε επένδυση δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών εμπόδισε τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Stellantis, ο οποίος προέκυψε από τη συγχώνευση των Peugeot-Citroen και Fiat-Chrysler, να παραγάγουν 190.000 οχήματα κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, όμως δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για τις πωλήσεις, ανακοίνωσε ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα πρόσληψης 700 νέων εργαζομένων στην ΕΑΒ για την ενίσχυση της εταιρίας και την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχει αναλάβει.

Η SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, παρουσίασε την πλήρη γκάμα προϊόντων μολύβδου και λιθίου (Li.ON FORCE) στην κορυφαία διεθνή έκθεση εξοπλισμού μεταφορών, εφοδιαστικής αλυσίδας και χειρισμού υλικών (material handling) PROMAT 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, από τις 12 έως και τις 16 Απριλίου 2021.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ