Προληπτικά μέτρα, προστασίας των κατοίκων εφαρμόζονται ήδη και για τα επόμενα δυο 24ωρα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Όλβιο της Ξάνθης, όπου την Τρίτη 1η Μαίου 2018 ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά. H εταιρεία θα διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ομίλου Γ. Καραγιάννης.

Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο.

Σε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους κατοίκους της περιοχής.
Αναμένονται ο μετρήσεις του πανεπιστημιακού εργαστηρίου για τα αιωρούμενα σωματίδια στο περιβάλλον ή για ενδείξεις τοξικών αερίων για την περιοχή.

Οι φορείς συνέστησαν τους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο να μην έχουν επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις ενηλίκων ενώ τα παιδιά να παραμείνουν μέσα στα σπίτια. Συνιστάται το πλύσιμο του εξωτερικού περιβάλλοντος των σπιτιών με άφθονο νερό, ενώ για τις επόμενες 48 ώρες συνιστάται να αποφεύγονται οι αγροτικές εργασίες.

Στην αποτίμηση των ζημιών προχωρά η εταιρεία

Στην αποτίμηση της κατάστασης και των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές, 1η Μαΐου, σε τμήμα του εργοστασίου της στην Ξάνθη, θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η εταιρεία Συστήματα Sunlight ABEE, μέλος του Ομίλου Olympia, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η εταιρεία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε η παραγωγική της δραστηριότητα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της.