Η διασύνδεση του τουρισμού με το ελληνικό προϊόν βρέθηκαν στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε σήμερα στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης με εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Επιμελητηρίου.

Ο Ευστράτιος Ζαφείρης, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα για να συμμετάσχει στην 100ή γενική συνέλευση του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διασύνδεση του τουρισμού με το ελληνικό προϊόν, ενώ όσον αφορά στις συναντήσεις, είπε ότι «συζητήσαμε το πώς ο αγροτικός και ο βιομηχανικός τομέας θα συνεισφέρουν στην κατανάλωση που έχει ο τουρισμός».

«Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που κάναμε», συνέχισε ο Ευστράτιος Ζαφείρης, «ο τουρισμός καταναλώνει αυτή τη στιγμή 13% ελληνικό προϊόν και ως εκ τούτου, είναι μία δραστηριότητα που φέρνει κόσμο, αλλά φέρνει και πολλές εισαγωγές».

Επομένως, πρόσθεσε, «η προστιθέμενη αξία που μένει στον τόπο είναι μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε να είναι»

Σχετικά με το αποτέλεσμα των συζητήσεων, είπε ότι «αυτό που εγώ συγκρατώ, είναι ότι υπάρχει θετική ενέργεια και διάθεση συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να γίνει ένα σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής που θα επηρεάσει και τη συγκεκριμένη δραστηριότητα».

Επίσης, ανέφερε ότι «στόχος είναι να γίνουν και κάποιες ενδιάμεσες δομές στην οικονομία, όπως για παράδειγμα ο κλάδος των Logistics, ένα πάρκο Logistics ή ένα Agrologistics, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν, ώστε να έρθουν σε επαφή διαφορετικοί κλάδοι της οικονομίας και έτσι να δημιουργηθεί, με βάση τον τουρισμό, μία νέα αγορά και για τη βιομηχανία και για την αγροτική παραγωγή».

Τέλος, όσον αφορά τη βιομηχανία, ο Ευστράτιος Ζαφείρης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «εκείνο που χρειάζεται αυτός ο κλάδος της οικονομίας, για να πιάσουμε ευρωπαϊκούς στόχους, είναι μία σταθερή και θεσμική συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, όπου ο καθένας θα έχει το ρόλο του και συγκεκριμένους στόχους».