Επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τρίτου εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη (ΣΙΝΔΟ) ολοκλήρωσε η εταιρεία Μιχ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ – «Ελληνική Ζύμη», ενώ για το 2018 σχεδιάζει νέες επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώνοντας τη συγκεκριμένη επένδυση, η Ελληνική Ζύμη διαθέτει πλέον τρία εργοστάσια όπου η συνολική επιφάνεια των γηπέδων της εταιρείας αγγίζει τα 41.420 τ.μ. με στεγασμένη επιφάνεια τα 25.500 τ.μ. και βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης.

Νέες επενδύσεις ύψους 5 εκατ. το 2018

Για το 2018, η διοίκηση έχει δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Αναμένει αύξηση τζίρου και EBITDA

Το 2017 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 72 εκατ. ευρώ έναντι 67,2 εκατ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη EBITDA θα διαμορφωθούν στα 11,5 εκατ. ευρώ έναντι 9,6 εκατ. ευρώ το 2016 και τα προ φόρων κέρδη στα 9,9 εκατ. ευρώ από 8,2 εκατ. ευρώ το 2016.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και οι επενδύσεις πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια.

Η εταιρεία παράγει συνολικά 550 κωδικούς και εξάγει σε 49 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γερμανία, Σουηδία, Τουρκία, Ηνωμένο βασίλειο κ.ά. Οι εξαγωγές αντιστοιχούν σε ποσοστό 30% επί του τζίρου της με σημαντικό μέρος αυτών να γίνεται μέσω της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl.

Στρατηγική συνεργασία με την Lidl

Στη Lidl διατίθενται τα προϊόντα ζύμης Καρδίς, μέρος των οποίων παρασκευάζεται από την Ελληνική Ζύμη.

Η LIDL Ελλάς και η Ελληνική Ζύμη συνεργάζονται από το 2004 με σταθερά ανοδική πορεία. Το brand name Καρδίς διαθέτει 39 κωδικούς οι οποίοι διατίθενται σε όλα τα καταστήματα της Lidl σε Ελλάδα και Κύπρο. Ενώ 17 διεθνείς κωδικοί με τις προδιαγραφές της Lidl και τα brand ERIDANOUS, TOPPO, CULINEA διατίθενται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η Ελληνική Ζύμη συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Το ξεκίνημά της αρχίζει το 1974 από τον Μιχάλη Αραμπατζή, όπου η τότε δραστηριότητά του ήταν στο χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Τα προϊόντα της εταιρείας πιστοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα: BS ΕΝ ISO 9001:2008, BS ΕΝ ISO 22000:2005, ΙFS International Food Standard Issue 6: April 2014 (Higher Level).

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Ελληνική Ζύμη επιλέγει με αυστηρά κριτήρια και ελέγχους κατά τη παραλαβή τους τις Α και Β ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων. Χρησιμοποιείται σύγχρονος εξοπλισμός για την παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας σε όλα τα στάδια. Η αποθήκευση των προϊόντων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθήκευσης και κατάψυξης ενώ η διακίνηση των προϊόντων γίνεται με ειδικά φορτηγά ψυγεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ