H Nissan Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 12.500 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο έως το 2022 και θα μειώσει την παραγωγή, προκειμένου να περιορίσει το κόστος καθώς πλήττεται από αναιμικές πωλήσεις και αυξημένες δαπάνες και προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο αποπεμφθείς της πρόεδρος Κάρλος Γκοσν.

Η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης ότι κατακρημνίστηκαν τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου, σημειώνοντας βουτιά 98,5% στα 1,6 δισεκ. γεν (14,80 εκατ. δολάρια), καθώς η εταιρία συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Βόρεια Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διευρύνει τις περικοπές των θέσεων εργασίας που είχε αρχικά ανακοινώσει τον Μάιο καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στις ΗΠΑ, μια βασική της αγορά στην οποία ο Γκοσν για χρόνια προσπαθούσε με επιθετικό τρόπο να αυξήσει το μερίδιο της εταιρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθύνοντος συμβούλου.

Τα λειτουργικά κέρδη της Nissan το τρίμηνο Απρίλιου-Ιουνίου μειώθηκαν από τα 109,14 δισεκ. γεν που είχε καταγράψει την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 39,52 δισεκ. γεν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε την πρόβλεψή της για ετήσια κέρδη ύψους 230 δισεκ. γεν για την οικονομική χρήση έως τον Μάρτιο, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος ενώ είναι το χαμηλότερο εδώ και πάνω από μία δεκαετία.