Η καπνοβιομηχανία Καρέλιας έκλεισε το 2019 με ιστορικό ρεκόρ στο τζίρο, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ανδρέας Καρέλιας, στην οποία αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της καπνοβιομηχανίας μέσα στη χρονιά.

 

Ειδικότερα στα επιτεύγματα του 2019 περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

*Η εταιρεία πέτυχε το μεγαλύτερο μικτό κύκλο εργασιών στην ιστορία της και έναν από τους μεγαλύτερους κύκλους εργασιών χωρίς φόρους τα τελευταία 130 χρόνια

*Αύξηση των πωλήσεων στα τσιγάρα στην Ελλάδα κατά 6% σε σχέση με πέρυσι και αύξηση του όγκου των πωλήσεων του καπνού για στριφτό κατά 11%.

*Στις διεθνείς αγορές, αύξηση του όγκου πωλήσεων των τσιγάρων κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις του καπνού ανέβηκαν κατά 11,5%.

*Στα τσιγάρα, το μερίδιο της εταιρείας άγγιξε το 18%, το μεγαλύτερο της τελευταίας 20ετίας, ενώ η χρονιά κλείνει με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, το οποίο ξεπερνά το 26%.

*Αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 10% περίπου σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ μόνον το 2019 επενδύθηκε ποσό που ξεπερνά τα €7.5 εκατ. μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της καπνοβιομηχανίας, ο κ. Καρέλιας σημείωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, επενδύσεις απαραίτητες για την αύξηση της παραγωγής, οι οποίες θα συνδυασθούν και με νέες θέσεις εργασίας.