Η Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρική της Cenergy Holdings, υπέγραψε συμφωνία με την Subsea 7 Νορβηγίας.

Το deal αφορά την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα υψίσυχνης συγκόλληση συγκόλλησης (HFW) για τη σύνδεση των υφιστάμενων κοιτασμάτων Kobra East & Gekko (KEG) της Aker BP με το υπάρχον FPSO Alvheim (πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης), στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα. 

Η ανάθεση αυτή, στη CPW, προέρχεται από την συμμαχία των Aker BP, Aker Solutions και Subsea 7 και βασίζεται στην επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών, όπως στα έργα Skogul, Aerfugl I & II και Hod. Οι σωλήνες HFW, 9 χιλιομέτρων και 16", του έργου KEG θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά σε μεγάλα μήκη σωλήνων στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Θίσβη Βοιωτίας και θα παραδοθούν απευθείας στη Subsea 7 στη Βίγκρα Νορβηγίας για προετοιμασία και επακόλουθη πόντιση με τη μέθοδο reel-lay. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η ανάθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου στα υποθαλάσσια έργα, καθώς, τόσο οι τελικοί χρήστες όσο και οι εργολάβοι, εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τελευταία τεχνολογία σωλήνων συγκόλλησης σε κρίσιμες υποθαλάσσιες εφαρμογές. Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε πως οι τεχνολογικές λύσεις, σε ανταγωνιστικό κόστος που προσφέρει το εργοστάσιό μας στην Ελλάδα, επιτρέπει σε διασυνδέσεις νέων κοιτασμάτων σε υπάρχουσες μονάδες εξόρυξης, όπως το KEG, να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μείγμα».