Τη σύμβαση για την ένταξη του έργου «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» της Γ. Γ. Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέγραψαν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Πάνος Σταμπουλίδης, παρουσία της Γεν. Γραμματέως Βιομηχανίας, Θέμιδας Ευτυχίδου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, αναμένεται η δημιουργία – αναβάθμιση – εξυγίανση περίπου 9 βιομηχανικών πάρκων σε όλη την χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 65,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έπεται και η αντίστοιχη έγκριση χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 35 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του Τεχνολογικού πάρκου «ThessINTEC» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, που ήδη αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων και διεθνών συνεργασιών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψαν την ένταξη των έργων για τα 9 Βιομηχανικά Πάρκα και ακολουθεί η έγκριση για το “ΤhessINTEC”, έργα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, η υλοποίηση των οποίων θα αλλάξουν παντελώς την εικόνα της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Είναι έργα που θα προσφέρουν μεγάλο πολλαπλασιαστή στο ΑΕΠ και θα δημιουργήσουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για να μένουν οι Έλληνες στην πατρίδα τους».

Η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Θέμις Ευτυχίδου τόνισε:

«Η υλοποίηση του εμβληματικού για το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έργου για την ενθάρρυνση ανάπτυξης νέων, πράσινων και καινοτόμων επιχειρηματικών πάρκων, με συνοδοιπόρο το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία της σημαντικής αυτής δράσης για την εθνική οικονομία και την κοινωνία. Στόχος μας ως φορείς υλοποίησης του έργου κρατικής ενίσχυσης, αποτελεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής μεταποίησης και επιχειρηματικότητας, η πράσινη και ψηφιακή μετάβασή, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση οριζόντιων θεμάτων της βιομηχανίας. Και είναι βέβαιο ότι θα τον πετύχουμε».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε:

«Το ΤΑΙΠΕΔ συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της Ελληνικής Πολιτείας, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για την χρηματοδότηση δράσεων και έργων του προγράμματος “Ελλάδα 2.0” μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η τεχνική επάρκεια και αρτιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους φορείς του Δημοσίου διασφαλίζουν την έγκαιρη ωρίμαση των έργων και την ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών κεφαλαίων. Είναι τιμή και ευθύνη για εμάς η εμπιστοσύνη που δείχνει το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, αναθέτοντάς μας την ωρίμανση έργων, που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Θα φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Η αρχή γίνεται σήμερα με τα Νέα Βιομηχανικά Πάρκα, ένα καθοριστικό έργο για τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας, στις βάσεις της σύγχρονης βιομηχανικής εποχής του “Industry 4.0”».