Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Την στήριξη της ελληνικής παραγωγής για να παραμείνει ανταγωνιστική και να αντιμετωπίσει το τεράστιο ενεργειακό κόστος, ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, σημειώνοντας ότι το ενεργειακό κόστος ήταν πάντοτε αγκάθι για τις ελληνικές επιχειρήσεις, το οποίο πλέον έχει πάρει μια ακραία έκφανση.

Στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας (Εσωτερική αγορά, Βιομηχανία)που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, εγκρίθηκαν με ομοφωνία δύο ιστορικής σημασίας νομοθετικοί φάκελοι για την ψηφιακή οικονομία.

Ανάπτυξη 2% σε αξία κατέγραψε η συνολική αγορά ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων (FMCG) το 2021 (στοιχεία IRI εννεαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, SM, χωρίς πωλήσεις επί ζυγίω και Bazaar), μετά από μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από πολύ μεγάλες αναπτύξεις λόγω αγορών πανικού από τους καταναλωτές, με τα τρόφιμα να κινούνται θετικά σε αξία +2,6% ενώ μεγαλύτερη ανάπτυξη φέρνουν τα προϊόντα που είναι συσκευασμένα και σταθερού barcode.

Σε 1,4 δισ. ευρώ ανήλθαν στο εννεάμηνο φέτος οι εξαγωγές ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας, έναντι του 1,1 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα (+23,7%), όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Η Cenergy Holdings SA, ανακοίνωσε ότι ανατέθηκε στη θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου, συμβόλαιο από τον Διαχειριστή Μεταφοράς Αερίου της Πολωνίας, GAZ-SYSTEM SA, που αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Gustorzyn - Wronow στην Πολωνία και περιλαμβάνει 80 χλμ. επενδυμένων σωλήνων χάλυβα 40 ιντσών.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 39,6% έναντι μείωσης 10,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στο ποσό των 766 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Cenergy Holdings το εννεάμηνο του 2021 αυξημένος κατά 21%, με το τρίτο τρίμηνο του 2021 να παρουσιάζει αύξηση κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς όλα τα εργοστάσια του Ομίλου ήταν σε πλήρη παραγωγική λειτουργία. 

Για τριπλό πράσινο στόχο προς επίτευξη κάνει λόγο το special report του ΣΕΒ με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: παγκόσμια κρίση, ευρωπαϊκή πρωτοπορία και εθνικές προκλήσεις», που κυκλοφορεί σήμερα. Παράλληλα, εστιάζει στον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ