Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

(update) «Σκακιέρα» θυμίζει το τελευταίο διάστημα ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τις διαφορετικές πλευρές να προσπαθούν να πάρουν πλεονέκτημα ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης που θα κρίνει το μέλλον.

Η Institutional Shareholders Service (ISS) και η Glass Lewis & Co, οι διεθνείς οίκοι εποπτείας εταιρικής διακυβέρνησης, που συμβουλεύουν θεσμικούς επενδυτές, δημοσίευσαν τις εκθέσεις τους ενόψει της επικείμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συνιστώντας αμφότεροι ψήφο «ΚΑΤΑ» όλων των προτάσεων της Reggeborgh Invest BV, για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων και έλλειψης σαφήνειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η Intralot ανακοινώνει ότι ο ΟΠΑΠ, η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, άσκησε το δικαίωμα επέκτασης για δυο επιπλέον έτη του συμβολαίου του με την Intralot για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα των αριθμολαχείων από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2023.

Στη σύναψη σύμβασης δέσμευσης "lock-up" με μία "ad hoc" ομάδα ομολογιούχων, η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου "Senior Unsecured Notes" συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021, προχώρησε η Intralot.

Δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η μεταβίβαση ποσοστού της τάξεως του 18,33% από την κοινή εταιρεία των αδελφών Καλλιτσάντση (Pemanoaro) στην εταιρεία Invesco των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου, όπως ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ.

Την ανθεκτικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της χώρας καταδεικνύει η μελέτη της PwC Ελλάδας με τίτλο “Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές επιχειρήσεις”.

Το 25,5% της Ελλάκτωρ θα ελέγχουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος οι οποίοι εξάσκησαν το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών που κατείχε η κοινή εταιρεία των αδερφών Καλλιτσάντση. Μάλιστα απέκτησαν ποσοστό μεγαλύτερο του 18,33% που είχαν αρχικώς συμφωνήσει.

Για τη συνολική πορεία των πωλήσεών της σε όλο το 2020, το οποίο χαρακτηρίζει «μια δραματική χρονιά επιβίωσης, χωρίς ανάπτυξη», ενημέρωσε επίσημα Όμιλος JUMBO.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ