Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Σημαντικά χρηματοοικονομικά αλλά και μη στοιχεία, όπως η πληροφόρηση ESG για τη βιωσιμότητα του Ομίλου ΟΤΕ από τις δραστηριότητές του σε όλους τους τομείς αποτυπώνονται στον Ενιαίο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένει η χρηματιστηριακή αγορά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών του ΧΑ, το σύνολο των οποίων θα ανακοινωθεί έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Εξαιρετικά, σε σχέση με την περσινή χρονιά, τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΠΑΠ, με τον Όμιλο να καταγράφει σχεδόν διπλάσια EBITDA και τετραπλάσια καθαρά κέρδη.

Τη δυνατότητα υλοποίησης περισσότερων αυξήσεων κεφαλαίου, που θα ενισχύσουν τις εισηγμένες εταιρείες και θα γίνουν σε τιμές που θα ικανοποιούν ή έστω δεν θα ζημιώνουν τους παλαιούς μετόχους, τεστάρει αυτή την περίοδο η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Τη μειωμένη χρηματοδότηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, διαπιστώνει έρευνα που εκπόνησε το Women On Top, με τη στήριξη της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στα συμπεράσματα της οποίας επισημαίνεται η ανάγκη λήψης μέτρων για τη μείωση αυτού του έμφυλου χάσματος, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και του ανθρώπινου κεφαλαίου στη διεθνή οικονομία, αξίας εκατοντάδων τρισ. δολαρίων.

Διευρυμένες ζημίες ανακοίνωσε ο όμιλος Ελλάκτωρ για το α' εξάμηνο του έτους, όπου συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης ύψους €26 εκατ., το EBITDA ανήλθε σε €50 εκατ., έναντι €72 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ