Μεγαλώνει ο αριθμός των επενδυτών που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το 33% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Forthnet, ποσοστό που έχουν θέσει προς πώληση οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσαν πληροφορίες που ανέφεραν πως οι εταιρείες Wind και Vodafone καθώς και δύο επενδυτικά funds γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους για να αποκτήσουν το ποσοστό των μετοχών της Forthnet που παραχωρούν οι τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής.

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», εκτός από τις δύο εταιρείες τηλεπικοινωνιών Wind και Vodafone, που ήδη είναι μέτοχοι της Forthnet και θέλουν να αποκτήσουν ακόμα πιο κυρίαρχη θέση στην εταιρεία, ενδιαφέρον για την αγορά του 33% της Forthnet δείχνουν και ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών PCCW, αλλά και οι επενδυτικές εταιρείες Virtus και Apollo Global Management.

Η PCCW εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ αλλά επιχειρεί σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. Το όνομά της έχει ακουστεί και ως ενδιαφερόμενη για τη Cyta Hellas, ωστόσο φαντάζει δύσκολο να είναι αυτή που τελικά πλειοδοτήσει για τις μετοχές Forthnet, αφού πουθενά αλλού στον κόσμο δραστηριότητες λιανικής στις τηλεπικοινωνίες. Αντίθετα, δραστηριοποιείται στις διεθνείς αγορές ως carrier, δηλαδή ως εταιρεία διαχείρισης καλωδιακών συστημάτων που μεταφέρουν την κίνηση άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων ανά τον κόσμο.

Όσον αφορά τις αμερικανικές επενδυτικές Virtus και Apollo, έχουν ακουστεί και παρελθόν ως υποψήφιες για επενδύσεις στη χώρα μας ωστόσο τα deal δεν προχώρησαν. Η Virtus είχε ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την την υπόθεση της AVIS. Η πρώτη, παρά το γεγονός ότι πλειοδότησε για την AVIS, ενώ η Apollo με την Eurolife.

Το σίγουρο είναι πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκύψουν και νέες ειδήσεις από το «μέτωπο» της πώλησης του 33% της Forthnet, αφού οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να απαλλαγούν από τις μετοχές, βρίσκοντας νέο επενδυτή. Σε διαφορετική περίπτωση έχουν αποφασίσει να κεφαλαιοποιήσουν το σύνολο του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και να ελέγχουν πάνω από το 90% ώστε να ορίσουν δική τους διοίκηση και να επιβάλουν τις δικές τους επιλογές. Έως τότε έχουν ορίσει την εταιρεία Deloitte ως εταιρεία που θα παρακολουθεί τις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης.