Ο Όμιλος Olympia (συμφερόντων Πάνου Γερμανού), από κοινού με την VNK Capital (οικογένεια Κάτσου της Pharmathen) ανακοίνωσαν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8% μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη Lamda Development S.A., αφορά σε τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Η Lamda Development S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιρειών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την αγορά 10.227.206 τεμαχίων στην τιμή των 5,40 ευρώ, έναντι 55,22 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι η Lamda Development συμμετέχει στην επένδυση αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ενώ δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων με την εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων, σταθμών στάθμευσης αυτοκινήτων κ.ά.

Ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αλυσίδα καταστημάτων Public, τη βιομηχανία Sunlight κ.ά., ενώ ιδρυτής της VNK Capital είναι ο Βασίλης Κάτσος της Pharmathen.