Εξαιρετική χαρακτηρίζει η διοίκηση της Entersoft την πορεία της επιχείρησης το 2018, κάτι που αποδεικνύεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα, όπου υπάρχει άνοδος τόσο στα έσοδα όσο και στα προ φόρων κέρδη.

Σε 13,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του Ομίλου Entersoft το 2018 αυξημένα κατά περίπου 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 45% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και ανήλθαν σε 1,98 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2018 εξελίχθηκε σε μία εξαιρετική χρονιά για τον Όμιλο Entersoft. Η έντονα αναπτυξιακή του πορεία προήλθε κυρίως από την απόκτηση πολλών νέων σημαντικών πελατών σε όλα τα βασικά προϊόντα (ERP, CRM, SCM) αλλά και από την εξαγορά της δραστηριότητας Pocketbiz στα μέσα του 2018. Η εξαγορά αυτή επηρέασε τα έσοδα μόνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σημειώνεται ότι η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται αφενός στις οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η ανάπτυξη των εσόδων, αλλά και στην καλή εμπορική πορεία που έχουν πλέον τα νέα προϊόντα WMS, Mobile SFAκαι οι υπηρεσίες SaaS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Όλα αποτέλεσαν προϊόν επενδύσεων της τριετίας 2015-2017.

Για το 2019 η επιδίωξη της διοίκησης είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος την απόκτηση νέων πελατών στα ERP συστήματα, την ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό αλλά και την περαιτέρω διείσδυση των νέων και καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών της στο χώρο του Supply Chain, του Enterprise Mobility και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.