Επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία» και των ελληνικών τραπεζών και εκτιμάται ότι οι εξαγωγές της με τις νέες επενδύσεις πρόκειται να διπλασιαστούν στους επόμενους μήνες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η εταιρία ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπεγράφη Συμφωνία (MoU) στις 7 Οκτωβρίου 2019  για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων ως εξής:

  • Υφιστάμενο Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 6,1 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, AlphaBank και Αττικής και υφιστάμενο δανεισμό 0,69 εκατ. Ευρώ με την Εθνική με 12ετή αποπληρωμή.
  • Νέο Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 2,4 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, Alpha και ΕΤΕ με 7ετή αποπληρωμή στα πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου του Ν. 4399/2016.
  • Υφιστάμενος Δανεισμός για κεφάλαιο κίνησης 4,3 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, ΠΕΙΡ-3,24% ΕΤΕ, Alpha με ανακύκλωση μέσω factoring
  • Βραχυπρόθεσμη πίστωση ύψους 1,1 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha για προεξόφληση επιχορήγησης

Για την εξασφάλιση των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων θα υπάρξουν προσημειώσεις επί των ακινήτων και του εξοπλισμού της Εταιρίας, προσωπικές εγγυήσεις και ενεχυρίαση μετοχών των βασικών μετόχων. Επίσης τέθηκε όρος για τοποθέτηση Chief Restructuring Officer (CRO).

Δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη:

Θέση για τη συμφωνία πήρε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε «τους τελευταίους δύο μήνες ασχοληθήκαμε επισταμένως με το να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας "Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία" και των ελληνικών τραπεζών. Μια συμφωνία που στόχο είχε τη διάσωση των θέσεων εργασίας, την προστασία του κεφαλαίου των τραπεζών αλλά και την ανάπτυξη μιας ελληνικής εταιρείας που εξάγει το 90% της παραγωγής της, παράγει εξαιρετικό, ανταγωνιστικό προϊόν και έχει λαμπρές προοπτικές για το μέλλον.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτή η συμφωνία επετεύχθη, η εταιρεία προχωρά την πορεία της και οι εξαγωγές της με τις νέες επενδύσεις πρόκειται να διπλασιαστούν στους επόμενους μήνες. Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους για το πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας που επέδειξαν».