Ταχείες προδιαγράφονται οι εξελίξεις στον άλλοτε κραταιό όμιλο Ελλάκτωρ, καθώς η συμφωνία μεταβίβασης των ποσοστών που κατέχουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πολύ σύντομα, κατά ορισμένες πληροφορίες και εντός της ημέρας.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, το 25,8% της Ελλάκτωρ  φαίνεται πως περνάει στα χέρια των εφοπλιστών Καϋμενακη και Μπάκου. Στους Έλληνες εφοπλιστές, που φαίνεται να παίρνουν τα «κλειδιά» του Ελλάκτωρ  ανήκει το επενδυτικό fund Farallon

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της Ελλάκτωρ που έχει υπό τον έλεγχο της το Fund Farallon Capital Management.

Εφ’ όσον οι πληροφορίες για την συμφωνία, επισημοποιηθούν τις επόμενες ώρες, θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα των Καϋμενακη - Μπάκου για τον έλεγχο της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία θα μείνει σε ελληνικά χέρια.

Οι μέχρι τώρα μεγαλομέτοχοι της Ελλάκτωρ αδερφοί Καλλιτσάντση, είχαν δανειστεί από το αμερικανικό fund Farallon πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας το 2018, θέτοντας ενέχυρο το σύνολο του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχουν.

Οι δυο εφοπλιστές εδώ και μεγάλο διάστημα λειτούργησαν μεθοδικά ενώ δεν μπήκαν σε διαδικασία συζητήσεων τόσο με τους Σάκη και Δημήτρη Καλλιτσάντση όσο και με τον Λεωνίδα Μπόμπολα που ήδη έχει κλείσει συμφωνία call option μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2021 για το 12,55% της συμμετοχής του σε ακομη ένα μέτοχο της Ελλάκτωρ την Ολλανδική Reggeborgh.

Στο παρασκήνιο των ραγδαίων εξελίξεων για την κατασκευαστική εταιρεία οι Έλληνες εφοπλιστές μιλούσαν μόνον με ανθρώπους - κλειδιά της εταιρείας και με τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες φαίνεται να στηρίζουν το εγχείρημα τους.

Η Ελλάκτωρ Α.Ε. είναι ελληνική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο των κατασκευών και της ενέργειας. Προέκυψε το 1999 από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ.

Στα σημαντικότερα έργα που έχει αναλάβει περιλαμβάνονται η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Αττική Οδός, το Ολυμπιακό Χωριό, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και το ΟΑΚΑ.