(update) Νέο διοικητικό συμβούλιο έχει πλέον η Ελλάκτωρ καθώς μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 61,27% όσων συμμετείχαν στη σημερινή γενική συνέλευση ενέκριναν την πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh.

Δυόμισι χρόνια μετά την επικράτηση της πλευράς Αναστ. Καλλιτσάντση στη μετοχική διαμάχη για την Ελλάκτωρ, ο ισχυρός όμιλος έχει από σήμερα νέο διοικητικό συμβούλιο καθώς επικράτησε η ολλανδική Reggeborgh Invest.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 76,879%, καταψήφισε τις προτάσεις της πλευράς Καλλιτσάντση και υπερψήφισε το νέο διοικητικό συμβούλιο που πρότειναν οι Ολλανδοί και άλλοι δύο μέτοχοι της Ελλάκτωρ.  Νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος, ενώ μη εκτελεστικός πρόεδρος ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης. Το 61,14% ψήφισε υπέρ της ανάκλησης του Δ.Σ. υπό τον Σάκη Καλλιτσάντση, έναντι μόλις 38,77% που ψήφισε κατά.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι το εξής:

-Γεώργιος Μυλωνογιάννης, ανεξάρτητος μη εκτελεστικός πρόεδρος

-Αρης Ξενόφος (φωτό), διευθύνων σύμβουλος

-Δημήτρης Κονδύλης, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

-Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

-Αθηνά Χατζηπέτρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

Νωρίτερα έγιναν οι ψηφοφορίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

Το πρώτο θέμα αφορούσε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών. Επί του συγκεκριμένου θέματος κατά τάχθηκε το 88,37% των μετόχων, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου.

Το δεύτερο θέμα, αυτό της αύξησης κεφαλαίου, καταψηφίστηκε επίσης με ποσοστό 88,41% των μετόχων να τάσσεται αρνητικά και μόλις 10,99% υπέρ.

Πηγή: euro2day.gr