Μια εκτεταμένη σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνει η δεύτερη φάση του "Συνεχίζουμε Μαζί", του προγράμματος στήριξης της Παπαστράτος στο οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 5.000 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, με τους 3.500 χιλιάδες από αυτούς να βρίσκονται στην ελληνική περιφέρεια και τους 1.500 στην Αττική.

 

Μετά την επιτυχημένη πρώτη φάση του προγράμματος "Συνεχίζουμε Μαζί", στο πλαίσιο του οποίου διατέθηκαν πάνω από 6.000.000 ευρώ για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις μικρής λιανικής (περίπτερα, παντοπωλεία, καταστήματα ψιλικών, μινι μάρκετ) που αποτελούν την καρδιά κάθε ελληνικής γειτονιάς, έρχεται το δεύτερο στάδιο που φιλοδοξεί να συμβάλλει στο βιώσιμο μέλλον του ιστορικού κλάδου και των 43.000 εργαζομένων που αυτός απασχολεί.

Η μεγάλη απήχηση του προγράμματος συνεχίζεται αμείωτη και τώρα, που η έμφαση μετατοπίζεται στον πυλώνα του εκσυγχρονισμού και της εκπαίδευσης. Αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου, που ήδη μείωσαν το λειτουργικό τους κόστος μέσω των κεντρικών συμφωνιών που έκλεισε η Παπαστράτος με μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας, internet, ηλεκτρικού ρεύματος και προϊόντων τεχνολογίας, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης του "Συνεχίζουμε Μαζί". Αντιλαμβανόμενοι πρώτοι από όλους την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεών τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών αξιοποιούν την ευκαιρία που τους παρέχει η εταιρεία, με την οποία -ως κλάδος- έχουν, ας μην ξεχνάμε, κοινή πορεία και στενή σχέση εδώ και 90 ολόκληρα χρόνια.

Στη δεύτερη φάση του "Συνεχίζουμε Μαζί", πέρα από την περαιτέρω επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων μέσω της χρήσης ειδικών εφαρμογών και της διάθεσης νέων υπηρεσιών ξεχωρίζουν ενέργειες όπως οι υποτροφίες που έχουν ανακοινωθεί για τρία μεταπτυχιακά προγράμματα ύψους 250.000 ευρώ.

Επιπλέον έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα papastratosopen.gr -σε συνεργασία με εξειδικευμένο φοροτεχνικό σύμβουλο- μια σταθερή στήλη με ενημερωτικό περιεχόμενο για φορολογικά θέματα που αφορούν τον κλάδο, ενώ -σε συνεργασία με κορυφαία εταιρεία ευρέσεως εργασίας- προσφέρεται πρόγραμμα αναζήτησης, επιλογής και ανάπτυξης εργαζομένων και μεγιστοποίησης παραγωγικότητας. Τέλος, υπογραμμίζεται η συνεργασία με Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, μέσω της οποίας προσφέρεται σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό στους λιανοπωλητές σχετικά με την ψηφιακή προώθηση της επιχείρησής τους.

Προφανώς κανένα μεμονωμένο πρόγραμμα μιας επιχείρησης δεν αρκεί από μόνο του για να κάνει την ουσιαστική διαφορά. Κάτι που οι ίδιοι οι άνθρωποι της Παπαστράτος έσπευσαν να τονίσουν ήδη από την αφετηρία του, τον Σεπτέμβριο του 2020, προσκαλώντας και άλλους να συμβάλλουν όσο και όπως μπορούν, είτε με δικά τους προγράμματα, είτε ως μέρος της συγκεκριμένης προσπάθειας.

Παρόλα αυτά το "Συνεχίζουμε Μαζί" συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πώς η Παπαστράτος προστατεύει το ευρύτερο οικοσύστημά της, καθώς πέρα και πάνω από τα νούμερα, δείχνουν στους ανθρώπους της μικρής λιανικής ότι δεν είναι μόνοι. Ότι η αξία του κλάδου τους (στην απασχόληση, την οικονομία, την εφοδιαστική αλυσίδα, την τοπική κοινωνία και την καθημερινότητά μας) αναγνωρίζεται, επιβραβεύεται και διασφαλίζεται. Ότι, με άλλα λόγια, το "Συνεχίζουμε Μαζί" δεν είναι απλά ο τίτλος ενός προγράμματος αλλά στάση ζωής.