Στη διενέργεια Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 2 Απριλίου, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει μεταξύ άλλων αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 120,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Ελλάκτωρ.

 

H προτεινόμενη τιμή διάθεσης εκάστης νέας μετοχής στην αύξηση κεφαλαίου είναι τα 0,90 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με σχέση ανταλλαγής 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές μετοχές.

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης τα ποσά θα διατεθούν ως εξής:

Ποσό περίπου 20,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας.
Ποσό περίπου 100 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Ο Άρης Ξενόφος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και CEO του Ομίλου, δήλωσε σχετικά με την προτεινόμενη αύξηση:

«Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα επανατοποθετήσει στρατηγικά τον Όμιλο τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, όπου δραστηριοποιούμαστε, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά πλέον τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, και θέτοντας στέρεες και υγιείς βάσεις για τη δυναμική συμμετοχή μας στην προβλεπόμενη θετική πορεία του κλάδου». Και προσθέτει: «Η παρουσία της δυνατής μετοχικής βάσης του Ομίλου δεν μπορεί παρά να αποτελεί εχέγγυο για μια πετυχημένη αύξηση».