Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, έφυγε σήμερα από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας, Θανάσης Λαβίδας, ιδρυτής και ψυχή της εισηγμένης εταιρείας καλλυντικών, φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων Lavipharm.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Θανάσης Λαβίδας νοσηλευόταν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο με λευχαιμία και μετά από μάχη που έδωσε για τη ζωή του, έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας το δικό του στίγμα στην επιχειρηματική ζωή του τόπου.

Ανέλαβε τη διοίκηση της LAVIPHARM το 1976, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1995. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη, παραγωγή, εμπορία και διανομή φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, ενώ έχει και διεθνή δραστηριότητα.

Είχε διατελέσει για 12 συνεχή έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.) επιφορτισμένος με τις Διεθνείς Σχέσεις. Ήταν επίσης πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Η.Π.Α., ενώ τo 2011, η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ως φόρο τιμής για τη συμβολή του στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών και τη συνεργασία σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Ο Θανάσης Λαβίδας ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ARIAD, εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστώνη, εισηγμένη στο Nasdaq της Νέας Υόρκης. Ήταν κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Master και Bachelor of Science στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximillian του Μονάχου, καθώς και κάτοχος MBA από το Institut Supérieur du Marketing et du Management στο Παρίσι.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.