Αύξηση 9,3% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 102,0 εκατ. ευρώ. 

Κατά την τρίμηνη αυτή περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 24,4 εκατ. ευρώ (+55,4% σε ετήσια βάση), ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA στα 20,8 εκατ. ευρώ (+56,4% σε ετήσια βάση).Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα -7,3 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 57,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι δραστηριότητες στην Βόρεια Αμερική, της INTRALOT Inc., σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση (Κύκλος εργασιών +21,8%, EBITDA +81,8%).

Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το πρωτο τρίμηνο του 2021 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 8,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 25,7% σε ετήσια βάση, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 643,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου περιορίστηκε κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν σημαντική αύξηση των εσόδων και του EBITDA, που οφείλεται στην ισχυρή λειτουργική απόδοση και την επιτυχή εφαρμογή μέτρων περιορισμού του κόστους, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή ρευστότητα. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε στρατηγικές αγορές με υψηλότερα περιθώρια, να υλοποιούμε νέα έργα, όπως η Κροατία, και να εγκαθιστούμε το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, σηματοδοτώντας συνολικά μια πολύ υγιή λειτουργική απόδοση για το 2021».