Στην πώληση ακινήτου, αποτελούμενου από τρία όμορα αγροτεμάχια, στην Prodea, έναντι τιμήματος 8,25 εκατ. ευρώ προχώρησε στις 07/08/2021 η εταιρεία Yalco Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο των ενεργειών εξυγίανσης της εταιρείας και μείωσης των δανειακών υποχρεώσεών της.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου, στη θέση "Ρουμάνια” της κτηματικής περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και είναι συνολικής εκτάσεως 85.197,77 τ.μ. μετά επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων.

Το ακίνητο πωλήθηκε στην Prodea, εμπραγμάτως ασφαλισμένη ομολογιούχο δανείστρια εταιρεία, προς ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Yalco. 

Ακολούθως, η Yalco προέβη σε συμβόλαιο μίσθωσης μέρους του ως άνω ακινήτου με την αγοράστρια εταιρεία, για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της, όσο αφορά την παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την παροχή των υπηρεσιών logistics. 

H διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι επετεύχθη ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξυγίανση των υποχρεώσεών της και την ανοδική πορεία της στο μέλλον.