Η αστυνομία του Τορόντο ερευνά όλα τα πιθανά σενάρια γύρω από τον ξαφνικό θάνατο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπάρι Σέρμαν και της συζύγου του - μεταξύ αυτών και μιας ενδεχόμενης δολοφονίας - αυτοκτονίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα του Καναδά. 

Οι σωρού του 75χρονου Σέρμαν και της συζύγου του Χάνι βρέθηκαν στην έπαυλη τους στη Νέα Υόρκη το μεσημέρι της Παρασκευής από τον μεσίτη τους, καθώς το ζευγάρι βρισκόταν σε διαδικασία πώλησης της οικίας του. Τα σώματα τους φέρεται να ήταν δίπλα στην εσωτερική πισίνα. Δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης.

Επισήμως η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει ως ''ύποπτους'' τους θανάτους. Σχετικά με τα σενάριο να δολοφόνησε ο ιδρυτής της καναδικής φαρμακοβιομηχανίας Apotex τη σύζυγο του και μετά να αυτοκτόνησε, που έχουν διαρρεύσει αστυνομικές πηγές στα εγχώρια μίντια, η οικογένεια τους, μεταξύ των οποίων τα 4 τους παιδιά, το χαρακτηρίζει ''ανεύθυνο'' και φαιδρό.

Ο Σέρμαν ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Καναδά, με την καθαρή περιουσία του να αποτιμάται στα 4,6 δισ. δολάρια. Ξεκίνησε τη φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων Apotex μόλις με δύο υπαλλήλους στο Τορόντο και την μετέτρεψε σε παγκόσμιο παίκτη του κλάδου, με περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Το ζευγάρι ήταν γνωστό και για την έντονη φιλανθρωπική του δραστηριότητα. Ωστόσο, η δράση του Σέρμαν ως λομπίστα υπέρ του φιλελεύθερου κόμματος (του Τρουντό δηλαδή) είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων που έφτασε και στις δικαστικές αίθουσες.