Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Webinar με θέμα: «Χρηματοδοτικά Προγράμματα Επιχειρήσεων», που αφορά τη δημιουργία ενός ειδικού στοχευμένου δανείου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ευνοϊκούς όρους, σε αποκλειστικά πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, σε όλη τη χώρα.

Το Webinar, διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με την συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης ανέφερε πως το αίτημα για λίγα χρήματα σε πολλούς φαίνεται ότι μπορεί τώρα να γίνει πράξη και ανακοίνωσε ότι έγινε αποδεκτή από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρόταση για την δημιουργία του ειδικού στοχευμένου δανείου. 

Το νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα θα «υποχρεώνει» τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τις μικρές επιχειρήσεις, που μέχρι σήμερα είναι αποκλεισμένες από όλα τα τραπεζικά προϊόντα, θα τους δώσει πραγματική ανάσα και θα λειτουργήσει ως εργαλείο για την υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Η κεντρική εισηγήτρια κα Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ανέπτυξε τα τρέχοντα προγράμματα εγγυοδοσίας και παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο για την γενικότερη ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης  Πάρις Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας Αθανάσιος Τσίνος και πλήθος επιχειρηματιών που έθεσαν καίρια ζητήματα σχετικά με την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις συνθήκες της πανδημίας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο μη βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους και έκαναν προτάσεις για αποτελεσματικότερη υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, τόσο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση συνολικά.

Η συζήτηση την οποία συντόνισε ο κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Νέας Σμύρνης, έκλεισε σε κλίμα κοινής στράτευσης προς την αντιμετώπιση των προκλήσεων.