Αύξηση πωλήσεων 7,6% και δυναμική είσοδο στην κυπριακή αγορά με δύο υπερσύγχρονα φυσικά καταστήματα, ηλεκτρονικό κατάστημα και τηλεφωνικό κέντρο ανακοίνωσε η «Κωτσόβολος».

Ειδικότερα σε παρουσίαση για τα οικονομικά αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2020-2021, ανακοινώθηκε η συνέχιση της σημαντικής ανάπτυξής της, με αύξηση πωλήσεων που ανέρχεται στο 65%, τα τελευταία 7 χρόνια. Συγκεκριμένα, για το οικονομικό έτος 2020-2021, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 579 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 7,6%, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2019-2020, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 43,8 εκατ. ευρώ, από 43,6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 20.9 εκατ. ευρώ, από 22.4 εκατ. ευρώ το 2019-2020. Οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα 11 εκατ. ευρώ από 11,4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος και τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 114%, φτάνοντας τα 76.6 εκατ. ευρώ.

Στην κατηγορία computing, σημειώθηκε αύξηση 33% οδηγούμενη κυρίως από την ανάγκη να υποστηριχθεί η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία, ενώ οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 32%, οδηγούμενες από τις πωλήσεις των smartphones αλλά και των tabletsτου προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Με την επισκεψιμότητα στο kotsovolos.gr να φτάνει τις 90 εκατ. επισκέψεις, οι πωλήσεις του Ηλεκτρονικού Καταστήματος αυξήθηκαν 180%, ενώ οι πωλήσεις του Τηλεφωνικού Κέντρου, σημείωσαν αύξηση 221% σε ετήσια βάση.

Η Κωτσόβολος, κατά το οικονομικό έτος 2020-2021, εντατικοποίησε σημαντικά τις επενδύσεις της στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων της, αλλά και στην εισαγωγή αυτοματισμών επόμενης γενιάς στην εφοδιαστική της αλυσίδα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας μέχρι και το «τελευταίο μίλι».

Όπως επισημάνθηκε, με ευελιξία και μεγάλη ταχύτητα, η εταιρεία προσάρμοσε το επιχειρησιακό της μοντέλο, επενδύοντας σθεναρά σε έργα όπως ο επαναπροσδιορισμός του συστήματος διανομής, εισάγοντας στον στόλο της τα Kvans για άμεσες παραδόσεις, ακόμα και εντός της ίδιας ημέρας, αλλά και στην προσθήκη καινοτόμων εργαλείων που προσφέρουν υψηλή εξυπηρέτηση και κορυφαία αγοραστική εμπειρία, ανεξαρτήτου του καναλιούεπαφής που θα επιλέξει ο πελάτης. Η εταιρεία, πιστή στην υπόσχεσή της για Τεχνολογία χωρίς περιορισμούς και επενδύοντας συνεχώς σε πρωτοβουλίες γύρω από το πρόγραμμα ‘’Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια”, εισήγαγε στην εξυπηρέτησή της και τη βίντεο κλήση στη Νοηματική Γλώσσα, με πιστοποιημένους Σύμβουλους Πωλήσεων.

Για την τρέχουσα οικονομική χρονιά, η εταιρεία προγραμματίζει αύξηση των επενδύσεών της κατά 20%, με ιδιαίτερη έμφαση σε επενδύσεις τεχνολογίας σε εννέα διαφορετικούς τομείς στην εφοδιαστική αλυσίδα και σε στοχευμένες επενδύσεις σε ότι αφορά το δίκτυο καταστημάτων της, όπως νέα καταστήματα, μεταστεγάσεις και ανακαινίσεις.

Η Κωτσόβολος ανακοινώνει και την επέκτασή της στην Κυπριακή αγορά, ανοίγοντας δύο υπερσύγχρονα φυσικά καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό στις αρχές Ιουλίου, με ένα άρτια καταρτισμένο, σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά και το ηλεκτρονικό κατάστημα kotsovolos.cy, παρουσιάζοντας στο κυπριακό κοινό, ό,τι πιο σύγχρονο σε πολυκαναλική αγοραστική εμπειρία, γκάμα προϊόντων και συστήματα.

Ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, δήλωσε σχετικά: «Σε μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις, κατά την οποία ο βαθμός ευελιξίας και η ταχύτητα προσαρμογής των εταιριών στα νέα δεδομένα αποτέλεσε το σημαντικότερο παράγοντα για την επιβίωση αλλά και την επιτυχία, η Κωτσόβολος κατάφερε να ανταποκριθεί σε υψηλό βαθμό στις αυξανόμενες και σημαντικά διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών αλλά και των εργαζομένων της, ενισχύοντας για μία ακόμα χρονιά τη θέση της στην ελληνική αγορά. Πιστοί στο όραμά μας για υγιή και αειφόρο ανάπτυξη, επεκτείνουμε το δίκτυό μας στην Κύπρο, ενώ παράλληλα δημιουργούμε νέες καινοτόμες υπηρεσίες που στοχεύουν να φέρουν τα οφέλη της τεχνολογίας και κατ’ επέκταση μία καλύτερη ζωή στους ανθρώπους με αναπηρία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια». Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες πρωτοβουλίες, να υλοποιούμε νέες επενδύσεις και να καινοτομούμε με βασικό σκοπό και όραμα να “Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να ζουν μία καλύτερη ζωή με την τεχνολογία”.»