Σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης της εταιρικής δομής του στην Ελλάδα ο όμιλος Indidex δεν σταματά να επενδύει στην Ελλάδα, όπου άλλωστε διαθέτει ηγετική θέση στο λιανεμπόριο ειδών ένδυσης, με ναυαρχίδα την αλυσίδα Zara.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια νέα επένδυση στα Δυτικά Προάστια και συγκεκριμένα εντός του River West. Η ισπανική πολυεθνική φέρεται να στοχεύει σε ενίσχυση της θέσης της στο αναπτυσσόμενο εμπορικό κέντρο που έχει γίνει κόμβος για το καταναλωτικό κοινό του Αιγάλεω και της ευρύτερης περιοχής, σε συνέχεια και της νέας επένδυσης, ύψους 30 εκατ. ευρώ, της Noval Property, ιδιοκτήτριας της συνολικής ανάπτυξης.

Με την επέκταση του River West και την ολοκλήρωση των έργων στο River West Open, όπου μετακινούνται κάποια σήματα που μίσθωναν μέχρι πρότινος χώρους στο υφιστάμενο mall, δημιουργήθηκαν επενδυτικές ευκαιρίες. Έτσι η Zara φέρεται να έχει υπογράψει σύμβαση μίσθωσης του καταστήματος που στέγαζε την Κωτσόβολος η οποία μετακινείται στους νέους χώρους που αναπτύχθηκαν. Πρόκειται για κατάστημα στο επίπεδο -1 του εμπορικού κέντρου, όπου κατά τις πληροφορίες αναμένεται να ανοίξει Zara Men.

Σημειώνεται ότι η Zara διαθέτει παρουσία στο River West από το 2018, με κατάστημα επιφάνειας 2.500 τ.μ. με γυναικεία και παιδική μόδα. Καθώς οι προδιαγραφές του καταστήματος δεν επέτρεπαν ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, ο νέος χώρος αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στο δημοφιλές σήμα να επεκτείνει την παρουσία του. Έτσι θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο απευθυνόμενο και στο ανδρικό κοινό, που μέχρι σήμερα απευθυνόταν στα καταστήματα Mango, H&M, Benetton και Manetti.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρεία σημειώνεται ότι η Zara Ηellas, αν και εξισορρόπησε μέρος των πιέσεων από τα περιοριστικά μέτρα στο λιανεμπόριο με τη μετατόπιση της ζήτησης στο e-shop της, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από το lockdown.

Ο κύκλος εργασιών στην οικονομική χρήση που έληξε στις 31.1.2021 ανήλθε σε 168 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 43% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Στο σύνολο των πωλήσεων οι προσφορές και εκπτώσεις ανέρχονται σε 29,14 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ έναντι 13,9 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και τα συγκεντρωτικά καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 8 εκατ. ευρώ από 13,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η εταιρεία διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 15,2 εκατ. ευρώ από 18,4 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Η Zara Hellas, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1993, απασχολεί 1.667 εργαζόμενους και διαθέτει δίκτυο 47 καταστημάτων. Στις 29.1.2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την συγχώνευση με απορρόφησης των συνδεδεμένων εταιρειών, θυγατρικών του ισπανικού ομίλου Inditex, Ζara Ηome, Massimo Dutti, Bershka, Oyshο, Pull & Bear, Stradivarius και Uterque, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χρήσης.

Πηγή euro2day.gr