Συνεδρίασε για πρώτη φορά από την σύστασή της μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

 

Επί των ήλων: Καλά, είναι δυνατόν; Τώρα συνεδριάζουν για πρώτη φορά και μάλιστα με τηλεδιάσκεψη; Τόσο καιρό που ήταν; Δεν είχαν φαίνεται και τόση έγνοια ή...πρεμούρα να συνεδριάσουν, τις αποφάσεις τις λάμβαναν άλλοι. Αυτοί, απλώς...παρακολουθούσαν!!!  Και τι βαρύγδουπος τίτλος,ε; Τι να πείς, δεν ιδρώνει το αυτί τους...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 περιφερειακών λιμένων, εστιάζοντας ωστόσο στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου καθώς και του εμπορικού τμήματος του λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Πλακιωτάκης, εξάλλου, υπογράμμισε το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο -όπως τόνισε- «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν οριζόντια όλους τους περιφερειακούς λιμένες και επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά, κυρίως για τους λιμένες της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός αναγκαίων ενεργειών και συντάχθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.