Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

(Αναδημοσίευση από το  Sepe Newsletter). Ανοδική πορεία αναμένεται να ακολουθήσει η παγκόσμια αγορά Πληροφορικής (ΙΤ) τόσο κατά το τρέχον έτος, όσο και το 2021. Το 2020 οι δαπάνες για την Πληροφορική θα κινηθούν στα επίπεδα των $3,9 τρισ., αυξημένες κατά 3,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Gartner Inc., οι συνολικές δαπάνες για την Πληροφορική θα αυξηθούν εκ νέου το 2021 και θα φτάσουν σε περίπου $4 τρισ.

Πριν από 10 χρόνια, στην έναρξη ακριβώς της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες για δημιουργία start up στην Ελλάδα.

Με μια ανάλυση για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατευθύνσεις, που βρίσκονται στην αιχμή της ζήτησης τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, απάντησε -ερωτηθείς για τις τάσεις αλλά και τους εργασιακούς τομείς που αναμένεται να εμφανίσουν τη μεγαλύτερη άνοδο το 2020- ο Μάρκος Κορβέσης, Career Consultant (σύμβουλος καριέρας), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογικών συσκευών Xiaomi Corp ετοιμάζεται να επενδύσει, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, περισσότερα από 50 δισ. γουάν (7,18 δισ. δολάρια) σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενεάς (5G).

Η δεκαετία 2010-19 που σβήνει σε λίγες μέρες, γνώρισε σημαντικές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, από το πεδίο της γενετικής τροποποίησης και την αστροφυσική έως την κβαντική υπολογιστική. Η επόμενη που ξεκινά το 2020, ίσως ανήκει πρωτίστως στην κλιματική αλλαγή και στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής των Ελλήνων το 2019 αποκαλύπτει η καθιερωμένη ετήσια δημοσιοποίηση από τη Google των πιο συχνών αναζητήσεων που έγιναν στη χώρα μας μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησής της (Year In Search 2019).

Δέκα ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν κατορθώσει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να αντλήσουν μερικά από τα πιο υψηλά ποσά χρηματοδότησης.

H PRIORITY ΑΕ (www.priority.com.gr), εταιρεία συμβούλων οργάνωσης και πληροφορικής, αναλαμβάνει, ως Ένωση Εταιρειών με τον ΟΤΕ, το έργο «Εναρμόνιση του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο με την οδηγία GDPR της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», κατόπιν της ολοκλήρωσης της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ