Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), μέλος του WITSA - Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας από το 1996, ανακοίνωσε τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα "2020 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards", τα οποία θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του "Road to WCIT Malaysia" στις 18-20 Νοεμβρίου 2020, το οποίο, φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, θα διεξαχθεί ψηφιακά.

Την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που έχει δημιουργήσει στο κτήριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο, ανακοινώνει η Cisco.

Εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5ης Γενιάς (5G) όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τρεις εβδομάδες έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προτάσεων συμμετοχής στον 11o  διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Η Intralot ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στη Νέα Ζηλανδία, Intralot NZ Ltd., υπέγραψε με το υπουργείο Εσωτερικών (Department of Internal Affairs) επέκταση συμβολαίου διάρκειας τριών ετών από το 2022 έως το 2025 με δυνατότητα ανανέωσης για ένα επιπλέον έτος για την παροχή του συστήματος Ηλεκτρονικής Εποπτείας (Electronic Monitoring System - EMS).

Στη δυναμική που αναπτύσσεται από νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, οι δραστηριότητες των οποίων απευθύνονται στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, σε συζήτηση του με εκπροσώπους ενός cluster ειδικών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

H Delivery Hero εξαγόρασε την ελληνικών συμφερόντων Instashop έναντι 360 εκατ. δολαρίων. Οι ιδρυτές Γιάννης Τσιώρης και Ιωάννα Αγγελιδάκη ανέπτυξαν μια επιχείρηση ηγέτη στη περιοχή της ΜΕΝΑ, στον χώρο του on-demand grocery delivery, ενώ το τεχνολογικό τμήμα της εταιρείας ήταν στην Ελλάδα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ