Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Η επιλογή του διαδόχου της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν θα επηρεάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας διαζυγίου, στην οποία έχει ήδη καταλήξει το Λονδίνο με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Tags: ,

Προσωρινό δικαιούχο για τη χορήγηση άδειας παρόχου ενημερωτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας στην εταιρεία «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακήρυξε ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η ανάγκη καθολικής συμμόρφωσης των χειριστών drones με το κανονιστικό πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί στις χώρες της Ε.Ε. και εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, τονίστηκε στην ημερίδα με θέμα «Drone Technology is Transforming Journalism» που διοργάνωσε χθες στην ΕΡΤ, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας. Συνδιοργανωτές ήταν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια απαγόρευση για την αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από κινεζικές εταιρίες θα προσθέσει περίπου 55 δισ. ευρώ στο κόστος των δικτύων 5G στην Ευρώπη και θα καθυστερήσει την τεχνολογία για περίπου 18 μήνες, σύμφωνα με κλαδική ανάλυση στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από επιχορηγήσεις εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών στην Ευρώπη το 2019, με στόχο την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων κατάρτισης για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και την ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης των μαθητών στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών.

Για περισσότερο από τον τελευταίο και πλέον χρόνο, η αγορά κινείται σε πυρετώδεις ρυθμούς GDPR (General Data Protection Regulation). Με τα νέα δεδομένα, οι επιχειρήσεις καλούνται να εκσυγχρονίσουν τις δομές τους, να επανεξετάσουν ή/και να αναθεωρήσουν το επιχειρηματικό μοντέλο τους, να προσανατολίσουν τη στρατηγική τους προς νέες αγορές του εξωτερικού, αλλά και να αποκτήσουν, ή να αναθεωρήσουν, όλες τις διαδικασίες διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων που κατέχουν (π.χ. στοιχεία πελατών, προμηθευτών, εργαζομένων, συμβάσεις κ.λπ.).

Την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Κέντρο Διανομής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Θεσσαλονίκη, επέλεξε ο όμιλος Coca-Cola HBC ανάμεσα σε 28 χώρες για την πρώτη εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνολογίας «Vision Picking» στη διαχείριση αποθήκης.

Tags:

METIS Cyberspace Technology SA, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, συμμετείχε στο 4ο Microsoft Summit που διοργανώθηκε με επιτυχία στις 14 Μαΐου στη Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με θέμα ”Transform, Innovate, Grow“, παρουσία κορυφαίων στελεχών του κλάδου της πληροφορικής και τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Για τα έργα τοποθέτησης οπτικών ινών ενημερώθηκε σήμερα, από κοντά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε το Κερατσίνι. Ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της εταιρείας που πραγματοποιεί το έργο, ύψους 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, και συνομίλησε με εργαζόμενους οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συνδέσεις των οπτικών ινών, που θα αποδώσουν πολύ υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η Space X ξεκίνησε -εκτοξεύοντας τους πρώτους 60 μικρούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς- να «στήνει» στο διάστημα ένα τεράστιο δίκτυο δορυφόρων, το Starlink, που θα παρέχει παγκόσμια και χαμηλού κόστους πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ