Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισαν οι ομιλητές του πάνελ «EU Recovery Fund: Digital», που συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά θα καταστούν φτηνότερα από τα αντίστοιχα συμβατικά το αργότερο μέχρι το 2027, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Bloomberg NEF που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών και Περιβάλλοντος (T&E).

Η Apple προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας ( FAS) αμφισβητώντας το πρόστιμο των 12,1 εκ. δολαρίων που της επέβαλλε για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων.

Το 5G απολαμβάνει θετικής αποδοχής με πλέον ισχυρό όφελος για τους συνδρομητές τη "γρήγορη και αναβαθμισμένη ταχύτητα". Επειδή όμως δεν συνδέεται µε κάποιο άλλο διακριτό και ισχυρό όφελος, δεν δημιουργεί ακόμη ενθουσιασμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για το 5G που υλοποίησε η MRB Hellas για λογαριασμό της WIND.

Από μια τηλεδιάσκεψη το πρωί, σε ένα newsletter το απόγευμα και το καθιερωμένο βραδινό streaming για μία ωραία ταινία. Τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητα μας είναι online και μια σταθερή σύνδεση είναι πολύ σημαντική. Φέτος, στην Ημέρα της Ευρώπης  που έχει καθιερωθεί στις 9 Μαΐου, θα εξετάσουμε τα στοιχεία και θα δούμε, πόσο γρήγορα σερφάρει ο Έλληνας;

Η fintech ψηφιακών πληρωμών ZEN.com, η οποία δραστηριοποιείται σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, εισήγαγε νέες επιλογές για τους πελάτες της, καθώς παρέχει τώρα τη δυνατότητα ανανέωσης χρηματικού υπολοίπου (top-up) σε προσωπικούς και εταιρικούς λογαριασμούς μέσω Apple Pay, Google Pay, Trustly and iDeal.

Ως τις 5 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στον νέο επιχειρηματικό διαγωνισμό Next Stage Challenge 2021, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων (startups) από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Φλώρινα και Πέλλα, διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ.

Για 6η συνεχή χρονιά ανακοινώνεται η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2021 (ECSC21), που θα διεξαχθεί από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 1η Οκτωβρίου 2021 στην Πράγα της Τσεχίας.

Να ανατρέψουν την εικόνα του 2020 όπου το 50% των νεοφυών επιχειρήσεων δεν βρήκε πρόσβαση στη χρηματοδότηση επιχειρούν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση με χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και άλλες ενέργειες προκειμένου να προωθήσουν τις ιδέες των επιχειρηματιών που έρχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ