Τις αποκαλύψεις για την επερχόμενη συνεργασία μεταξύ Google και Uber έκανε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στην Καλιφόρνια ανέπτυξε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας του σε σχέση με την Google και τα αυτόνομα οχήματα της Waymo.

Μερικούς μήνες μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έγινε μεταξύ της Uber και την Waymo o CEO της Uber ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο εταιρειών βελτιώνονται αργά αλλά σταθερά και εξέφρασε την επιθυμία του να συνδεθούν τα αυτόνομα οχήματα της Waymo με το σύστημα μεταφορών της Uber. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η χρήση των αυτόνομων οχημάτων τα οποία θα είναι και κοινής χρήσης μια και η Uber θέλει να γίνει η ψυχή και η καρδιά των μετακινήσεων, όλων των ειδών, σε όλο τον κόσμο!

Αυτή η άποψη του Khosrowshahi είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του προκατόχου του Travis Kalanick μια και εκείνος είχε αναφέρει ότι τα αυτόνομα οχήματα είναι μια απειλή για την Uber.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα έτος μετά την αγωγή της Waymo, οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμβιβασμό, δηλώνοντας ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία LIDAR που είχε υποκλαπεί από τον Antony Levandowski και παράλληλα θα δώσει σαν αποζημίωση στην Waymo 0,34% μετοχικό μερίδιο αξίας 245 εκατ. δολ. ενώ θα υπάρχει και εξωτερικός τεχνικός έλεγχος της συμφωνίας.

Στην ίδια συνέντευξή ο CEO της Uber ανέφερε ότι η υπηρεσία παράδοσης φαγητού Uber Eats τα πάει εξαιρετικά με πάνω από 200% αύξηση τζίρου ο οποίος έχει φτάσει τα 6 δισ. δολ.! Ο στόχος για παραδόσεις κάτω από 35 λεπτά έχει επιτευχθεί ενώ λειτουργεί σε 250 πόλεις σε όλο τον κόσμο με τον στόχο είναι να επεκταθεί και στις 350 πόλεις που λειτουργεί η Uber.

Με αυτά τα στοιχεία η υπηρεσία Uber Eats είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης φαγητού στον κόσμο, εκτός Κίνας.

Πηγή: emea.gr