Η Vodafone υποστηρίζει το SingularityU Greece Summit που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναδεικνύει τη σημασία των νέων εκθετικών τεχνολογιών που βρίσκονται στο επίκεντρο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Κατά την διάρκεια του SingularityU Greece Summitο διευθυντής IoT του Ομίλου Vodafone κ. Stefano Gastaut, θα παρουσιάσει διεθνή παραδείγματα των δυνατοτήτων του Internet of Things (ΙοΤ) που μπορούν να αλλάξουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Vodafone πρωτοπορεί διεθνώς στον τομέα του IoT και αναγνωρίζεται ως ηγέτης της αγοράς από διεθνείς αναλυτές, όπως η Gartner και η Analysys Mason. Σήμερα, ο όμιλος υποστηρίζει 77 εκατομμύρια ΙοΤ συνδέσεις, εκ των οποίων περισσότερες από 18 εκατομμύρια αφορούν σε συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο του  SingularityU Greece Summit, που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής, η Vodafone Ελλάδας θα παρουσιάσει τεχνολογικές εφαρμογές από το μέλλον που αξιοποιούν το Internet of Things και φέρνουν ανατρεπτικές αλλαγές, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους και συγκεκριμένα:

Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων IoT από την EKSO BIONICS™, η οποία κατασκευάζει ρομποτικούς εξωσκελετούς που επιτρέπουν σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να επιτύχουν αυτό που θεωρούσαν μέχρι πρότινος ακατόρθωτο. Να περπατήσουν ξανά. Με τον ρομποτικό εξωσκελετό EKSO GTκαι τις ΙοΤ υπηρεσίες της Vodafone, μεταφέρονται δεδομένα για την πορεία του ασθενή απευθείας στον θεράποντα ιατρό και έτσι άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να ανακτήσουν την κινητικότητά τους, να αποκτήσουν δύναμη και αντοχή και να μάθουν να περπατούν αυτόνομα ταχύτερα. Το 2016, ο εξωσκελετός EKSO GT™ ήταν ο πρώτος που έλαβε έγκριση από τον FDA στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ασθενών με εγκεφαλικό ή τραύμα στη σπονδυλική στήλη. Έκτοτε στην Ελλάδα, ασθενείς έχουν καλύψει συνολικά μία απόσταση μεγαλύτερη από 1000 χλμ. με τη χρήση του EKSO GT™. Το Κέντρο Αποκατάστασης και αποθεραπείας «Animus» στη Λάρισα έχει προσθέσει στο πρόγραμμα αποθεραπείας του το συγκεκριμένο σύστημα εξωσκελετού με εντυπωσιακά οφέλη για τους ασθενείς.

 

Παράλληλα, με στόχο να αντιμετωπίσει τη μοναξιά που νιώθουν τα παιδιά που χρειάζεται να παραμένουν για καιρό στο νοσοκομείο ή στο σπίτι λόγω μιας χρόνιας πάθησης, η εταιρεία No Isolation κατασκεύασε το AV1, ένα ρομπότ που λειτουργεί ως τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή αυτών των παιδιών, συνδέοντάς τα με την σχολική τους τάξη ή με τους φίλους τους από απόσταση. Χρησιμοποιώντας τις ΙοΤ τεχνολογίες της Vodafone, ένα παιδί μπορεί να διαχειρίζεται το ρομπότ μέσω κινητής εφαρμογής από smartphone ή tablet χρησιμοποιώντας 4G. Το ρομπότ διαθέτει κάμερα που περιστρέφεται κατά 360 μοίρες και ζυγίζει μόλις ένα κιλό. Σήμερα, περισσότερα από 700 παιδιά και νέοι χρησιμοποιούν το AV1 σε διαφορετικές χώρες.

 

Με σημαντικές επενδύσεις και καινοτομίες στον τομέα του ΙοΤ, η Vodafone κάνει πράξη την αποστολή της να συνδέει τους ανθρώπους και να διαμορφώνει ένα καλύτερο και πιο συναρπαστικό μέλλον για όλους.

Σύμφωνα με την Κάτια Σταθάκη, Εμπορική Διευθύντρια Εταιρικών Πελατών της Vodafone Ελλάδας «H Vodafone ανοίγει το δρόμο προς την Κοινωνία των Gigabit και στηρίζει επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, παρέχοντας τους τα πιο σύγχρονα εργαλεία, ώστε να επιτύχουν στην ψηφιακή οικονομία. Στην Vodafone Ελλάδας είμαστε περήφανοι όχι μόνο για την ηγετική μας θέση στην αγορά του ΙοΤ, αλλά και για το χαρτοφυλάκιό μας που περιλαμβάνει λύσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν και σχεδιάστηκαν στην Ελλάδα από την θυγατρικής μας Vodafone Innovus, και απευθύνονται τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική αγορά».