Οι δαπάνες για λύσεις mobility θα συνεχίσουν να βαίνουν αυξανόμενες, υπερβαίνοντας το $ 1,72 τρισ. το 2021, ενώ οι συνολικές δαπάνες για λύσεις mobility θα ανέλθουν σε $ 1,58 τρισ., καταγράφοντας αύξηση 4,3% σε σχέση με το 2016.

Ώθηση στην αγορά της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο δίνει το mobility. Οι δαπάνες για λύσεις, που σχετίζονται με το mobility, θα συνεχίσουν να βαίνουν αυξανόμενες, υπερβαίνοντας το $1,72 τρισ. το 2021. Σύμφωνα με την πρόσφατη εξαμηνιαία έρευνα της International Data Corporation (IDC) για το mobility, αν και η ετήσια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά την περίοδο προβλέψεων έως το 2021, οι δαπάνες για το hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, που σχετίζονται με την κινητικότητα, θα ενισχυθούν κατά 2,7%. Για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, οι συνολικές δαπάνες για λύσεις mobility θα ανέλθουν συνολικά σε $1,58 τρισ., καταγράφοντας αύξηση 4,3% σε σχέση με το 2016.

Από την ίδια ανάλυση προκύπτει ότι οι ΗΠΑ θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των δαπανών που αφορούν το mobility, σε όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, καθιστώντας τη μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά σε σχεδόν $392 δισ. το 2021. Η ηπειρωτική Κίνα θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες ($337 δισ. το 2021), ακολουθούμενη από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι χώρες που θα σημειώσουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για mobility έως το 2021 θα είναι η Βενεζουέλα (με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,2%), η Ινδία (με 8%), οι Φιλιππίνες (με 7%) και το Περού (με 6,7%). Αντίθετα, τέσσερις χώρες, Αυστραλία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Ταϊβάν, προβλέπεται ότι θα καταγράψουν ελαφρά μείωση στις δαπάνες για το mobility.

Καταναλωτική δύναμη

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με την IDC, θα εισφέρουν ποσοστό άνω του 70% των συνολικών δαπανών κινητικότητας. Οι περισσότερες από αυτές τις δαπάνες θα κατευθυνθούν σε υπηρεσίες mobility και smartphones. Αν και θα είναι η μεγαλύτερη πηγή δαπανών, ο τομέας των καταναλωτών θα παρουσιάσει την πιο αργή ανάπτυξη, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,3% έως το 2021.

Οι τραπεζικές και επαγγελματικές υπηρεσίες θα είναι οι δύο βιομηχανίες με τις μεγαλύτερες δαπάνες για mobility κατά την περίοδο πρόβλεψης, φθάνοντας τα $55,1 δισ. και τα $54,9 δισ. αντίστοιχα το 2021.

Στο μεταξύ, οι τομείς με την ταχύτερη αύξηση των σχετικών δαπανών θα είναι οι επαγγελματικές υπηρεσίες (με μέσο ετήσιο ρυθμό ανόδου 7,5%), οι κατασκευές (με 7,1%) και οι τηλεπικοινωνίες (με 7 %).

«Ένα εξαιρετικά κινητό εργατικό δυναμικό αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη του mobility τόσο στις επαγγελματικές υπηρεσίες, όσο και στις κατασκευαστικές βιομηχανίες», αναφέρει η IDC στην εξαμηνιαία αναφορά της. «Σε κάθε κλάδο, το mobility μπορεί να προσφέρει ισχυρά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και με λιγότερα λάθη», προσθέτουν οι αναλυτές.

Μικρές εταιρείες

Η μεγαλύτερη κατηγορία για το mobility θα είναι υπηρεσίες, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των συνολικών δαπανών έως το 2021. Το hardware θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ το λογισμικό θα είναι η τρίτη σε μέγεθος κατηγορία με τις υψηλότερες δαπάνες.

Από την άποψη του μεγέθους της εταιρείας, οι μικρές επιχειρήσεις (με 1 έως 9 εργαζόμενους) θα αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα όλων των δαπανών mobility παγκοσμίως, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις αγοράζουν κινητές συσκευές, υπηρεσίες συνδεσιμότητας και υπηρεσίες κινητικότητας, ως προσιτή εναλλακτική λύση από τις παραδοσιακές λύσεις πληροφορικής. Στο μεταξύ, οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (1000+ εργαζόμενοι) και μεγάλες επιχειρήσεις (500-999 εργαζόμενοι) θα επιτύχουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,8% και 6,9%, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: sepe.gr