Την προσέλκυση πελατών αλλά και επενδυτών στον χώρο της τεχνολογίας φιλοδοξεί να πετύχει η Ελλάδα, με μια από τις πολυπληθέστερες αποστολές που έχουν ταξιδέψει ποτέ στη Βαρκελώνη για τη σημαντικότερη διεθνή εκδήλωση ψηφιακής τεχνολογίας, τη Mobile World Congress (MWC) 2019.

«Πρόκειται για 37 εταιρίες, εκ των οποίων οι 10 είναι νέες, μια "Εθνική Ελλάδος Τεχνολογίας"», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" o Γιάννης Κώτσης - Γιανναράκης, γενικός διευθυντής στον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Αναλυτικότερα, μέχρι και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσουν για την κορυφαία αυτή διοργάνωση στον κόσμο της τεχνολογίας τα μέλη μιας "μεγάλης ελληνικής αποστολής με περισσότερα από 100 άτομα" ενώ επιπλέον των επίσημα συμμετεχόντων θα υπάρχουν και εκπρόσωποι πολλών ακόμη επιχειρήσεων και φορέων από την ακαδημαϊκή κοινότητα, που πηγαίνουν στην έκθεση «ως επισκέπτες για να δουν πού βρίσκεται ο πήχης και πώς θα 'παίξουμε μπάλα' σε αυτό το επίπεδο γενικότερα».

"Κάνουμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια φέτος, όπως και πέρυσι, να δώσουμε χώρο σε startup επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τη δουλειά τους αλλά και να διασυνδεθούν, να δικτυωθούν με τους πιθανούς συνεργάτες τους, ακόμη και τους άμεσους χρηματοδότες, που πάντα υπάρχουν σε αυτές τις μεγάλες εκδηλώσεις" τόνισε ο κ.Γιανναράκης, περιγράφοντας το εύρος της ελληνικής αποστολής, που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος, του Corallia, της Ενωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), της HETiA, την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, καθώς και με τη συμμετοχή των φορέων υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, egg, INVENT, ΘΕΑ-ΕΒΕΑ, Attica Regional Development Fund.

«Greece Scales Up!» και έμφαση στον Τουρισμό

Στην έβδομη συνεχή χρονιά που υπάρχει συνεκτική, οργανωμένη αποστολή από την Ελλάδα για τη Βαρκελώνη από τις 25 έως και της 28 Φεβρουαρίου 2019 το διεθνές κοινό θα δει αυτό που ο ΣΕΚΕΕ χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα, αφού η Ελλάδα "θα γεμίσει μέσα σε δύο ημέρες, δύο με τρία αεροπλάνα που πηγαίνουν απευθείας στη Βαρκελώνη", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος.

Το σύνθημα της φετινής αποστολής ανακοινώθηκε από τον ΣΕΚΕΕ πως είναι «Greece Scales Up!» και έχει στόχο να εκφράσει τη νέα φάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ η συμμετοχή περιγράφεται επίσημα από τον Σύνδεσμο ως αναβαθμισμένη, αφού θα εκτείνεται δύο περίπτερα, στην κυρίως έκθεση στο Hall 8.1 I49 αλλά και στο 4YFN στο Hall M8, K2 "όπου θα λειτουργήσουν οι 10 Startups".

Αν δε για την αποστολή του 2018 η έμφαση είχε δοθεί στον τομέα της ναυτιλίας, φέτος όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ θα δοθεί "ιδιαίτερο βάρος στον τουρισμό, αφού η Ελλάδα είναι γνωστή ως ένας σημαντικότατος τουριστικός προορισμός". Όπως εξήγησε ο κ. Κώτσης- Γιανναράκης, σκοπός είναι η χώρα να γίνει επιπλέον γνωστή και "για τις υπηρεσίες που υπάρχουν και οδηγούν στον τουρισμό, όπως software, hardware και όλα όσα βοηθούν το σύγχρονο τουρίστα και τον επιχειρηματία του τουρισμού να κάνει καλύτερα τη δουλειά του". Σε ό,τι αφορά δε άλλες θεματικές οι συμμετέχοντες της ελληνικής αποστολής θα εστιάσουν και σε τεχνολογίες που "σχετίζονται με έξυπνες πόλεις (Smart Cities), βελτίωση της καθημερινότητας γενικά αλλά και τεχνολογίες ξεκινάνε από τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων και φτάνουν μέχρι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις πιο νέες λύσεις πάνω στα “κλασικά” προβλήματα των τηλεπικοινωνιών", καταλήγει ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ.

Οι 37 άμεσα συμμετέχοντες στη MWC19 σύμφωνα με τον ΣΕΚΕΕ

Κεντρικό περίπτερο:

SBOING, ΜΕΑΖΟΝ, APIFON, TETRAGON, ACROMOVE, YODIWO, VIDAVO, CYTECH, REGATE, TELENAVIS, SOFTONE, FASMETRICS, SOFTWEB, ΑΤΛΑΝΤΙΣ

Booth Τουρισμός:

LIKNOSS, FerryHopper, spotlight POS, Jack & Jenny, Nous4Health, SOLVE

Booth Smart Cities:

LedApp, Geabit, M-STAT, NOVELTECH, ΔΑΕΜ

Startup Booth Thea:

Deliver WOW, Weddin, House ID, Brain InsurTech, AGW Simulations

Startup Booth EGG:

Infin8, Happyland, ISMood

4YFN

Invent-ICT, Trimsignal, e-KINESIS, SIBA, ACCESSLAB, Deliver WOW, Weddin, House ID, Brain InsurTech, AGW Simulations