Δοκιμές εργαλείων που έχουν να κάνουν με την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων μέσω τηλεχειρισμού ξεκίνησε η Nissan, συνεργαζόμενη με τις KEPCO και Sumitomo Electric Industries.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν συνεχώς έδαφος και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τα έχουν τοποθετήσει μέσα στις προτεραιότητές τους, όπως και με τον εξοπλισμό για αυτά. Σε αυτό τον τομέα η ιαπωνική Nissan συνεργάζεται με τις KEPCO και Sumitomo Electric Industries προκειμένου να υλοποιήσουν από κοινού το πρόγραμμά τους σε εξήντα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα που ανήκουν σε ιδιώτες.

Η δοκιμή είναι η πρώτη του είδους της στην Ιαπωνία και αποτελεί μέρος της επίδειξης των εικονικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, αλλά και των συστημάτων που ενσωματώνουν πολλούς τύπους πηγών ενέργειας, για τη δημιουργία μιας αξιόπιστης και ευέλικτης παροχής ενέργειας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η επίτευξη μετακινήσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βασισμένες στην αποτελεσματική χρήση ενέργειας και στη σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα διαδίδονται ευρέως. Να σημειώσουμε ότι ήδη η Nissan έχει βγάλει στην παραγωγή το Leaf, μοντέλο το οποίο θα έρθει στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.