Η κινεζική εταιρεία τεχνολογικών συσκευών Xiaomi Corp ετοιμάζεται να επενδύσει, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, περισσότερα από 50 δισ. γουάν (7,18 δισ. δολάρια) σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενεάς (5G).

Στόχος του κινεζικού κολοσσού είναι να παραμείνει σε ηγετική θέση στον κλάδο της τεχνολογίας, όπου ο ήδη πολύ μεγάλος ανταγωνισμός εντείνεται ακόμα περισσότερο.

Η είδηση για τις προγραμματισμένες επενδύσεις βγήκε μέσω επιστολής που έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, η οποία δημοσιοποιήθηκε στους λογαριασμούς που διατηρεί η εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένες επενδυτικές λεπτομέρειες.

"Πρέπει να μετατρέψουμε το συνεχές μας πλεονέκτημα που έχουμε στην τεχνητή νοημοσύνη σε απόλυτη νίκη στο συγκεκριμένο τοπίο, και να εδραιώσουμε το κυρίαρχο καθεστώς που έχουμε στην εποχή των έξυπνων κινητών τηλεφώνων ", αναφέρει ο Lei.

Η ανακοινωθείσα επένδυση έρχεται να προστεθεί στη δέσμευση που έλαβε πέρυσι η Xiaomi να δαπανήσει 10 δισ. γουάν σε πέντε χρόνια, στην στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη. Όσον αφορά τα δίκτυα 5G, η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει εφέτος περισσότερα από 10 διαφορετικά μοντέλα που θα κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας.